АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Середа, 6 Березня 2024, 06:49
Профорієнтаційний захід для старшокласників, приурочений до Всесвітнього дня «Нуль дискримінації»

5 березня 2024 року здобувач вищої освіти 1 курсу Юридичного факультету Ігор Хубулов (група ПР-101Б) під керівництвом доцента кафедри конституційного і адміністративного права Людмили Шапенко провів профорієнтаційний захід для учнів старших класів Музичанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів на тему «Нуль дискримінації».

Даний захід організовано з нагоди Всесвітнього дня нульової дискримінації – щорічного дня, який відзначається 1 березня Організацією Об’єднаних Націй (ООН) та іншими міжнародними організаціями з метою сприяння рівності перед законом і на практиці у всіх країнах-членах ООН.

У ході бесіди зі старшокласниками Ігор Хубулов акцентував увагу на проблемних питаннях терпимого ставлення до кожного індивіда, права кожної людини на гідне життя незалежно від расової, національної, релігійної, статевої, вікової приналежності, належності до тієї чи іншої соціальної групи, сексуальних уподобань, національної чи етнічної приналежності, зовнішності, професії, вірування, її політичних та інших поглядів і переконань. Молодь спільно обговорила основні причини дискримінації, які є найбільш поширеними в українському суспільстві, зокрема інвалідність, стать та сексуальна орієнтація, стан здоров’я, а також політичні погляди та фінансовий достаток.

Наприкінці зустрічі майбутні абітурієнти отримали інформацію про діяльність структурних підрозділів Юридичного факультету НАУ; спеціальності, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти; умови вступу та особливості навчання за освітньо-професійними програмами «Правознавство» та «Правоохоронна діяльність». А перегляд представлених презентаційних матеріалів дозволив їм більш повно зрозуміти роль та значення роботи в сфері юриспруденції та правоохоронної діяльності.

01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет