АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Вівторок, 28 Лютого 2023, 12:31
Профорієнтаційний івент на тему «Інформаційна гігієна як засіб протидії ворожій пропаганді»

27 лютого 2023 року доцентами кафедри цивільного права і процесу Юридичного факультету Валерією Філінович та Ганною Грабовською проведено профорієнтаційний івент для учнів старших класів Звенигородського ліцею Давидівської сільської ради Львівського району Львівської області на тему «Інформаційна гігієна як засіб протидії ворожій пропаганді».

Під час зустрічі старшокласники дізналися від спікерів про особливості формування ворожої пропаганди та фейків, способи боротьби з російською пропагандою, методи проведення фактчекінгу заяв російських ЗМІ, посадовців тощо.

«У гібридних війнах використовується велика кількість методів та засобів, серед яких особливе місце займає дезінформація, що стала невід’ємною частиною нашого інформаційного простору. Сьогодні для України дезінформація залишається серйозною загрозою, адже саме вона стала одним з головних інструментів російської федерації під час гібридної війни. Надмірне споживання молоддю медіа контенту призводить до порушення психоемоційного стану, виснаження, погіршення настрою, дратівливості та загального погіршення якості життя. Тому головною метою нашої з Вами зустрічі є аналіз поняття «інформаційна гігієна» та визначення практичних способів її реалізації. Саме завдяки інформаційній гігієні можна протидіяти вражим маніпуляціям», виступаючи зазначила Велерія Філінович.

Учнівська молодь висловила слова вдячності науково-педагогічним працівникам Національного авіаційного університету за проведений івент, адже висвітлена інформація неабияк допоможе в майбутньому їм не зважати на ворожу пропаганду та ефективно їй протидіяти.

Завершуючи зустріч, Валерія Філінович розповіла старшокласникам про переваги навчання на Юридичному факультеті НАУ, приділивши особливу увагу здобуттю вищої освіти в рамках англомовного проєкту.

 

01 01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет