АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

П’ятниця, 29 Вересня 2023, 08:00
Профорієнтаційна зустріч на тему «Правила користування легкими персональними електричними транспортними засобами»

28 вересня 2023 року завідувачем кафедри господарського, повітряного та космічного права Юридичного факультету Любов’ю Нецькою проведено онлайн-презентацію для старшокласників ліцею № 10 м. Ковеля Волинської області на тему «Правила користування легкими персональними електричними транспортними засобами».

Під час презентації зосереджено увагу учнів на значній кількості ДТП, спричинених користувачами електросамокатів, необхідність дотримання загальних правил дорожнього руху власниками легких електричних засобів транспорту та рекомендаційних правил, що діють для них в окремих містах, зокрема у містах Львові та Києві. Спікер також ознайомила неповнолітніх з досвідом правового регулювання використання засобів персонального електротранспорту в окремих державах ЄС (Франції, Нідерландах, Польщі), а також здійснила аналіз правових норм в українському законодавстві, якими введено перші спеціальні правила для користувачів зазначеного виду транспорту. Завідувачем кафедри наголошено на важливості правових знань та ролі професії юриста задля встановлення правопорядку у державі.

В свою чергу, ліцеїсти поділилися своїми враженнями та досвідом користування сегвеями та електросамокатами та визнали те, що за відсутності чітких правових вимог до такого транспорту вони не задумувалися про спеціальні правила та застереження.

Наприкінці зустрічі майбутнім абітурієнтам було надано детальну інформацію про перспективи навчання на Юридичному факультеті НАУ та наявні можливості для здобуття фаху юрист.

Бажаємо успіхів старшокласникам та маємо надію, що у результаті профорієнтаційної зустрічі випускники школи поповнять студентські лави Національного авіаційного університету!!!

01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет