АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Середа, 20 Грудня 2023, 10:33
Профорієнтаційна зустріч на тему «Кримінальна відповідальність неповнолітніх»

19 грудня 2023 року професором кафедри кримінального права і процесу Юридичного факультету Оксаною Пановою проведено онлайн-презентацію для старшокласників опорного закладу освіти «Жукинський ліцей» Пірнівської сільської ради Вишгородського району Київської області на тему «Кримінальна відповідальність неповнолітніх».

Зустріч приурочено до відзначення Всеукраїнського тижня права, під час якої спікером зазначено, що Законом України «Про судоустрій і статус суддів» передбачено обов’язкову гарантію, а саме те, що головуючим суддею під час судового розгляду справи про вчинення неповнолітнім кримінального правопорушення, може бути лише суддя уповноважений відповідно до закону на здійснення провадження щодо неповнолітніх осіб. Перш за все, неповнолітньому підозрюваному (обвинуваченому) має бути беззаперечно гарантовано та забезпечено його право на захист, шляхом забезпечення обов’язкової участі захисника, тобто адвоката в судовому провадженні під час розгляду кримінального провадження щодо нього.

Наприкінці заходу майбутнім абітурієнтам було надано інформацію про діяльність Національного авіаційного університету та Юридичного факультету в ньому як структурного підрозділу, наявні можливості для здобуття вищої освіти зі спеціальності 081 «Право» та 262 «Правоохоронна діяльність».

Бажаємо успіхів старшокласникам та маємо надію, що у результаті профорієнтаційної зустрічі випускники закладу освіти поповнять студентські лави Національного авіаційного університету!!!

01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет