АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Вівторок, 1 Жовтня 2024, 13:51
Профорієнтаційна зустріч із старшокласниками ліцею №92 імені Івана Франка м. Києва

1 жовтня 2024 року, в рамках проведення профорієнтаційної роботи, професоркою кафедри кримінального права і процесу Юридичного факультету  Оксаною Пановою та аспірантом кафедри Олегом Адаменко для старшокласників ліцею №92 імені Івана Франка м. Києва проведено лекцію на тему «Булінг та відповідальність за його вчинення».

Мета зустрічі – підвищити обізнаність щодо проблеми булінгу та довести інформацію до молоді про наслідки, які можуть настати як для жертв, так і агресорів.

Спікери зосередили увагу учнів на причинах виникнення булінгу серед молоді, формах прояву даного явища та розповіли про юридичну відповідальність за вчинення даного діяння. «За булінг, вчинене дітьми до 16 років, несуть відповідальність їх батьки, а з 16 років у правопорушників виникає вже особиста відповідальність.  Не дивлячись на те, що Кримінальний кодекс України не містить відповідальності за скоєння правопорушень, пов’язаних з булінгом (цькуванням), проте дії, які можуть супроводжувати булінг (цькування), кваліфікуються відповідними статтями Кримінального кодексу України. Зокрема, заподіяння тілесних ушкоджень різних видів тяжкості. У даному випадку правопорушник нестиме відповідне кримінальне покарання», виступаючи зазначив Олег Адаменко.

Наприкінці зустрічі Оксана Панова розповіла старшокласникам про особливості організації освітнього процесу в Національному авіаційному університеті, а також структуру та діяльність Юридичного факультету в ньому. Акцентовано увагу присутніх на перевагах здобуття вищої освіти за спеціальностями 081 «Право» та 262 «Правоохоронна діяльність».

©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет