АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

П’ятниця, 27 Вересня 2024, 11:29
Профорієнтаційна зустріч із старшокласниками ліцею №190 Деснянського району м. Києва

24 вересня 2024 року, в рамках проведення профорієнтаційної роботи, старший викладач кафедри цивільного права і процесу Юридичного факультету Юлія Белуга для старшокласників ліцею №190 Деснянського району м. Києва провела лекцію на тему «Гарантії захисту прав дітей в умовах воєнного стану».

Даний захід спрямований на підвищення обізнаності учнів щодо захисту прав дітей в умовах воєнного стану.

«Воєнний стан не знімає з держави зобов’язань щодо захисту прав дітей. Навпаки, в цей період важливо ще більше дбати про дітей, забезпечуючи їхню безпеку, право на освіту та медичне забезпечення. Забезпечення цих прав полягає в евакуації дітей з небезпечних зон, наданні медичної допомоги та доступу до необхідних послуг. Навіть в умовах воєнних дій держава має обов’язок забезпечити продовження навчання. Онлайн-освіта та дистанційне навчання стали важливими інструментами, що допомагають дітям отримувати знання навіть у складних обставинах», зазначила викладач. 

Старшокласники дізналися, що основними документами, які гарантують їхні права є: Конвенція ООН про права дитини, Конституція України та законодавство України, яке регулює питання забезпечення прав і свобод під час воєнного стану. 

Спікерка також зазначила, що міжнародне право визначає дітей як одну з найуразливіших груп населення під час збройних конфліктів, а особлива увага приділяється саме захисту дітей від насильства, експлуатації та дискримінації. 

Захід завершився активною дискусією, під час якої учні задавали запитання щодо своїх прав та механізмів їхнього захисту в умовах воєнного стану. 

Наприкінці зустрічі присутні отримали інформаційні буклети, в яких детально окреслено умови вступу до Юридичного факультету НАУ.

©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет