АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Четвер, 29 Лютого 2024, 11:46
Профорієнтаційна робота зі школярами Українського колежу ім. В.О. Сухомлинського м. Києва

28 лютого 2024 року доцентом кафедри кримінального права і процесу Юридичного факультету Іриною Літвіновою проведено профорієнтаційну зустріч з учнями 10-А класу Українського колежу ім. В.О. Сухомлинського м. Києва (Спеціалізована школа №272) на тему «Слідчий-поліцейський: юрист чи правоохоронець?».

«Професія поліцейського є однією із найпотрібніших для людей: завжди і всюди, у будь-якому суспільстві існує необхідність у підтримці громадського порядку, дотриманні закону, забезпеченні захисту громадян та їх майна. Хто такий поліцейський, розмірковують не лише вчені й практики, це актуально і для звичайних громадян, тим паче майбутнім абітурієнтам, які розмірковують над вибором майбутньої професії. Справа підготовки фахового поліцейського – це справа не одного року наполегливого навчання, засвоєння здобувачем освіти десятків юридичних та інших дисциплін. Посада слідчого та ряд інших посад в Національній поліції нерозривно пов’язані з наявністю вищої юридичної освіти. Адже в повсякденній діяльності поліцейському постійно потрібно приймати рішення, проводячи аналіз розслідуваних випадків крізь призму кримінального, кримінального процесуального, адміністративного, цивільного, господарського, податкового, земельного права тощо», у ході спілкування зі школярами зазначила викладач.

Під час тематичної профорієнтаційної зустрічі Ірина Літвінова надала також старшокласникам інформацію про навчальний заклад, ознайомила їх із новаціями вступної компанії 2024 року, умовами вступу та навчання на Юридичному факультеті за спеціальностями 081 «Право» та 262 «Правоохоронна діяльність».

01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет