АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

П’ятниця, 20 Травня 2022, 05:21
Профорієнтаційна робота з учнівською молоддю – триває!

З лютого по травень 2022 року науково-педагогічними працівниками Юридичного факультету проведено профорієнтаційні заходи в закладах загальної середньої освіти м. Києва та регіонів України.

Так, у лютому доцентом кафедри цивільного права і процесу Ганною Грабовською організовано профорієнтаційний тематичний захід «Бути юристом – це велика честь і велика відповідальність», спрямований на актуалізацію фахового вибору випускників, з’ясування їх мотивації до майбутньої професії із старшокласниками ЗОШ №189 м. Києва.

У березні асистентом кафедри господарського, повітряного та космічного права Юлією Зозулею проведено зустріч з учнями 10-А класу Гімназії №154 (Загальноосвітній навчально-виховний заклад І-ІІІ ступенів) Святошинського району міста Києва, а у квітні доцентом кафедри Наталією Жмур організовано онлайн-зустріч з випускниками 11 класів Сарненського ліцею № 1 ім. Т.Г. Шевченка Рівненської області. Викладачами зосереджено увагу присутніх на пріоритетність правової освіти в авіаційній галузі, її актуальність та затребуваність.

У лютому та квітні доцентом кафедри конституційного і адміністративного права Людмилою Шапенко проведено тематичні бесіди в Спеціалізованій школі №159 з поглибленим вивченням англійської мови м. Києва, Академічному ліцеї №5 Обухівської міської ради Київської області та Стрільському ліцеї Сарненської міської ради Рівненської області. До уваги старшокласників представлено матеріали, в яких висвітлені проблеми гарантій прав дитини в умовах введення воєнного стану, обмеження конституційних прав і свобод громадян на період дії воєнного стану, а також забезпечення і захисту інформаційних прав в сучасному житті.

12-13 квітня викладачами кафедри кримінального права і процесу Марією Александровою, Іриною Літвіновою, Діаною Майстро проведено профорієнтаційну роботу з учнями 11-го класу Городенківського ліцею ім. Антона Крушельницького та Солобковецького закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Солобковецької сільської ради Хмельницького району Хмельницької області. До профорієнтаційної роботи залучено також здобувачку вищої освіти 4 курсу Ірину Осадченко, яка надала інформацію про такі студентські організації як Студентська рада, Творче об’єднання студентів і аспірантів (ТОСА), Первинна профспілкова організація студентів та аспірантів (ППОСА) та різнобічне студентське життя в НАУ.

У квітні доцентом кафедри теорії та історії держави і права Веронікою Олещенко проведено вебінар на тему «Основні нормативні документи щодо гарантій забезпечення прав людини» для випускників Андрушівського ліцею №1 Житомирської області. Школярів ознайомлено з теоретичними основами міжнародних стандартів прав людини, національними стандартами прав людини, способами та механізмами їх захисту.

Під час проведення профорієнтаційних зустрічей майбутні абітурієнти мали можливість поспілкуватися з представниками відбіркової комісії ЮФ НАУ, ознайомитися з особливостями діяльності факультету та специфікою навчання за ОПП «Правознавство» та «Правоохоронна діяльність», а також дізнатися про зміни у вступній кампанії під час воєнного стану.

 

01 01 01
01 01 01
01 01 01
01 01 01
01 01  
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет