АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Субота, 11 Березня 2023, 16:27
Профорієнтаційна бесіда на тему «Професія слідчого – на сторожі безпеки громадян»

10 березня 2023 року, в рамках проведення профорієнтаційної роботи, доцентом кафедри кримінального права і процесу Юридичного факультету Іриною Літвіновою проведено правовий лекторій для учнів 10 класу Спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 23 з поглибленим вивченням англійської мови Деснянського району міста Києва на тему «Професія слідчого – на сторожі безпеки громадян».

«Професійне самовизначення є важливим чинником самореалізації особистості в конкретній професії та в культурі взагалі. Основними способами професійного самовизначення вважаються ситуативний вибір навчально-професійного напряму та вибір професійної освіти і професійної підготовки. Юридичний факультет НАУ здійснює підготовку здобувачів освіти не лише за спеціальністю 081 «Право», а й спеціальністю 262 «Правоохоронна діяльність», студенти якої по завершенню працюють слідчими в органах МВС, прокуратури, військової прокуратури, органах безпеки тощо. Специфіка професії слідчого полягає у пошуку злочинців і притягнення їх до відповідальності, що є актуальним на сьогоднішній день», розпочинаючи профорієнтаційну зустріч зазначила пані Ірина.

Доповідачем зауважено, що людина, яка бажає працювати слідчим, повинна мати необхідні знання (мати кваліфікацію юриста), професійний досвід та постійно бути на сторожі безпеки громадян, володіючи такими якостями як: толерантність, тобто стійкість до впливів несприятливих факторів, знижений рівень тривожності, емоційна стійкість тощо.

Наприкінці розмови Ірина Літвінова відповіла на запитання учасників, побажала їм успіхів у виборі майбутньої професійної діяльності та висловила сподівання на те, що майбутні випускники закладу загальної середньої освіти поповнять велику дружню родину Юридичного факультету Національного авіаційного університету.

 

01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет