АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Середа, 9 Лютого 2022, 08:17
Професійна орієнтація серед старшокласників набирає нових обертів!

Враховуючи реалії сьогодення в Україні, все більшої актуальності набуває виховання у підростаючого покоління почуття патріотизму, що відповідає як нагальним вимогам і викликам сучасності, так і закладає підвалини для формування свідомості. Так, 08 лютого 2022 року кафедрою теорії та історії держави і права Юридичного факультету для старшокласників закладів загальної середньої освіти м. Києва та регіонів України проведено правове онлайн-шоу «Хочу і маю право!».

Активними учасниками відеозустрічі були учні: Ставищенського навчально-виховного комплексу «Заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів – юридичний ліцей» №2 ім. О.С. Паланського Ставищенської селищної ради Білоцерківського району Київської області, Ставищенського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – педагогічний ліцей» №1 у Київській області, Гімназії №154 (Загальноосвітній навчально-виховний заклад І-ІІІ ступенів) Святошинського району м. Києва, Спеціалізованої школи І – ІІІ ступенів № 73 з поглибленим вивченням української мови, літератури та українознавства Шевченківського району м. Києва, Стенятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Львівської області, Навчально-виховного комплексу №1 Покровської міської ради Донецької області, Спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №138 м. Києва з поглибленим вивченням предметів природничого циклу.

На початку заходу ведучою Альбіною Шарко (група ПР-204Б) презентовано програму та представлено гостей, серед яких: Світлана Гречанюк-Самойлова – старшина 2 статті, військовослужбовець групи адміністративно-юрисдикційної діяльності 23 Загону Морської охорони Державної прикордонної Служби України; Микола Малій – директор правничої компанії ТОВ «АЮР-КОНСАЛТИНГ», генеральний директор сервісної компанії ТОВ «АРМАТЕХ-СЕРВІС» у м. Києві; Петро Біленчук – професор, кандидат юридичних наук, доцент кафедри кримінального права і процесу Юридичного факультету НАУ; Дмитро Чернявський – студент групи ПР-203Б, юрист Всеукраїнської правозахисної громадської організації «Юридична сотня».

«Сучасні українські реалії зумовлюють необхідність обговорення такого явища, як громадянський патріотизм, який є єдиним дієвим способом, здатним об’єднати Україну та вивести її на якісно новий рівень життя. Сучасна Українська держава, як ніколи, потребує таких методів, що здатні повернути країні її право на самостійне майбутнє та пошук найбільш ефективних шляхів для розвитку та процвітання. Деканат та науково-педагогічні працівники Юридичного факультету постійно проводять заходи, які сприяють формуванню у молодого покоління громадянського патріотизму. Так, з 1 по 7 лютого 2022 року нами проведено соціологічне опитування серед здобувачів вищої освіти Національного авіаційного університету, яке спрямоване виявлення у молодого покоління бажання стати на захист своєї Батьківщини. На запитання «Чи підете Ви захищати Батьківщину сьогодні у випадку початку бойових дій?» – лише 20% опитаних відповіли ствердно, 41% – відповіли «у крайньому випадку», а 39% респондентів категорично відповіли «Ні!». Ці дані свідчать про нагальність обговорення таких питань серед молоді, як патріотизм, громадянська позиція, юридичний обов’язок», зазначила доктор філософії, старший викладач кафедри теорії та історії держави і права Ірина Варава.

Світлана Гречанюк-Самойлова продовжуючи захід ознайомила старшокласників з особливостями проходження військової служби в Україні, а Петро Біленчук проаналізував асиметричні засади правового регулювання протидії міжнародним злочинам в еру електронної комунікації.

На завершення зустрічі Ірина Варава закликала присутніх до вступу на Юридичний факультет Національного авіаційного університету, який сьогодні займає лідируючу позицію в Україні та позиціонується як факультет трансферу знань.

 

01 01 01
01 01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет