АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Субота, 27 Січня 2024, 05:27
Професійна орієнтація на тему «Особливості професійної підготовки юристів»

26 січня 2024 року доцентом кафедри теорії та історії держави і права Юридичного факультету Іриною Варавою проведено профорієнтаційну роботу зі старшокласниками Ставищенського ліцею №2 Ставищенської селищної ради Білоцерківського району Київської області на тему «Особливості професійної підготовки юристів».

У вступному слові викладач відмітила, що професійна діяльність юриста має певну специфіку та супроводжується виконанням різних дій, таких як: спілкування з громадянином, який звернувся за допомогою; юридичне консультування; профілактична бесіда; адміністративний аналіз правопорушення тощо. У кожній із наведених дій і відображені особливості професійної діяльності юриста та при цьому важливо знати, що володіння психологічними прийомами, що приймають суто юридичний характер є настільки ж необхідним, наскільки і вміння відповідно до процедури виконувати слідчі, оперативно-розшукові та інші нормативні дії.

Відповідаючи на численні запитання, Ірина Варава виокремила складові, що в сукупності становлять предмет професійної діяльності юриста та звернула увагу на те, що правові завдання професійної юридичної діяльності формуються на основі здійснення фахівцем аналітичних дій та певних алгоритмів при вирішенні спірної ситуації. Зазначено, що серед таких задач є: правотворчі або задачі, які забезпечують усунення прогалин існуючого законодавства; задачі, спрямовані на конкретизацію правових норм щодо заздалегідь визначених цілей; правоорганізаційні задачі, спрямовані на розкриття певних імпліцитних ресурсів, необхідних для реалізації потрібних цілей та інші.

Наприкінці зустрічі старшокласники ознайомилися з особливостями навчання на Юридичному факультеті НАУ за спеціальністями 081 «Право» та 262 «Правоохоронна діяльність».

01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет