АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

П’ятниця, 11 Лютого 2022, 06:41
Професійна орієнтація молоді – ключ до успішної побудови кар’єри

Успішний професійний розвиток та вдалий кар’єрний ріст молодої людини залежить від правильного вибору майбутньої професії. Саме з цією метою протягом січня 2022 року науково-педагогічними працівниками Юридичного факультету проведено профорієнтаційні заходи у закладах загальної середньої освіти м. Києва, Волинської та Житомирської областей.

Так, 17 січня 2022 року старшим викладачем кафедри теорії та історії держави і права Анастасією Суходольською проведено профорієнтаційну зустріч в онлайн-форматі на платформі ZOOM з учнями 11-го класу НВК «Оболонь» м. Києва. Із майбутніми абітурієнтами обговорено питання важливості юридичної професії на теренах держави та світу. «Для освоєння відповідних знань та здібностей, виникає потреба у якісній вищій юридичній освіті, яка забезпечується у стінах Національного авіаційного університету. Зокрема, на Юридичному факультеті студентам надається можливість спілкуватися та взаємодіяти з фахівцями високого рівня, навчатись іноземною мовою, брати участь у роботі структурних підрозділів та бути активним учасником студентських самоврядних організацій», зазначила Анастасія Суходольська.

18 січня 2022 року завідувач кафедри господарського, повітряного та космічного права Любов Нецька провела онлайн-зустріч з учнями 9 класу ліцею № 10 м. Ковеля Волинської області, у ході якої обговорено роль та значення права у державі, змодельовано ситуації, у яких необхідний захист прав малолітніх та неповнолітніх осіб. Зустріч завершилась спільним переглядом відеоролику про навчання студентів на Юридичному факультеті НАУ, а також про діяльність його структурних підрозділів, зокрема кафедр.

21 січня 2022 року доцентом кафедри теорії та історії держави і права Веронікою Олещенко проведено профорієнтаційний захід для учнів 11-А класу Житомирської міської гуманітарної гімназії №23 ім. М. Очерета на тему «Значення права у нашому житті». Модератором заходу визначено роль права в суспільних відносинах та приведено приклади функціонування правових відносин у повсякденному житті людини. Основну увагу приділено також статусу осіб з неповною цивільною дієздатністю, зокрема, висвітлено основні права і обов’язки таких громадян, межі їх відповідальності згідно чинного законодавства.

24 та 26 січня 2022 року старшим викладачем кафедри цивільного права і процесу Юлією Белугою у загальноосвітніх середніх школах №270 та №119 Деснянського району м. Києва проведено лекцію для старшокласників на тему «Шкідливим звичкам скажемо «Ні!»». Висвітлена інформація щодо негативного впливу на організм людини нікотину та алкоголю змусила замислитись кожного та прийняти важливі рішення в своєму житті, задля введення здорового способу життя, збереження й зміцнення фізичного та психічного здоров’я.

Успішне майбутнє вимагає змін у підходах до профорієнтації, нових інструментах і практиках для свідомого вибору професії та кар’єрного розвитку молоді. Завдання керівного складу Юридичного факультету й полягає у тому, щоб створити ефективну систему профорієнтації, аби молодь закладах загальної середньої освіти зробила свідомий та виважений вибір професії в майбутньому.

 

01 01 01
01 01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет