АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

П’ятниця, 30 Червня 2023, 13:18
Продовжується співпраця Юридичного факультету з Радою Європи

За ініціативи Інформаційно-просвітницького центру з прав людини Юридичного факультету продовжено співпрацю Національного авіаційного університету з Генеральним директоратом з прав людини та верховенства права Ради Європи, одним із пунктів якої є проведення правопросвітницьких та освітніх заходів для здобувачів освіти спеціальності 081 «Право» ОПП «Правознавство».

Мета проєкту – набуття компетентностей здобувачами освіти у сфері прав людини.

У рамках проходження фахової ознайомлювальної практики, яка проводилася на базі Інформаційно-просвітницького центру з прав людини, для здобувачів освіти 1 курсу освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 081 «Право» організовано вебінар від представників Ради Європи.

На початку заходу до присутніх звернувся декан Юридичного факультету Володимир Нікітін, який висловив слова вдячності представникам Ради Європи за співпрацю з факультетом, зазначивши, що «Рада Європи через співпрацю з Україною, сприяє імплементації національного законодавства, інституцій та практики з європейськими стандартами у сфері прав людини, верховенства права й демократії і, відтак, підтримує Україну у виконанні своїх зобов’язань як держави-члена Ради Європи».

У ході проведення заходу міжнародна менеджерка Генерального директорату з прав людини та верховенства права Ради Європи Ольга Костенко провела тренінг на тему «Проект «HELP (Освіта в галузі прав людини для юристів) для України, у тому числі під час війни» в рамках Плану дій Ради Європи для України «Стійкість. Відновлення. Реконструкція» на 2023-2026 роки».

Співробітник Проєкту HELР Генерального директорату з прав людини та верховенства права Ради Європи Володимир Боряк провів тренінг «Історія створення, нормативні основи та функції Європейського Суду (Суду Європейського Союзу).

Завідувач кафедри теорії та історії держави і права, директор Інформаційно-просвітницького центру з прав людини, сертифікований тренер Проекту HELP Олена Макеєва спільно із завідувачами кафедр факультету залучила здобувачів освіти спеціальності 081 «Право» до вивчення теорії і практики захисту прав людини на платформі HELP Ради Європи. Студенти бакалаврату та магістратури у рамках вивчення освітніх компонент ОПП «Правознавство» протягом 2022-2023 навчального року проходили онлайн курси за різними напрямками. Серед тематик курсів студентами обрано: «Знайомство з Європейською конвенцією з прав людини та Європейським судом з прав людини», «Етика суддів, прокурорів, та адвокатів, «Сімейне право та права людини», «Права на захист та даних та конфіденційність», «Бізнес і права людини», «Довкілля та права людини», «Кіберзлочинність та електронні докази», «Трудові права та права людини», «Права людини у збройних силах», «Насильство щодо жінок і домашнє насильство» та інші. Ці курси є безкоштовними та в онлайн форматі, а доступ до них можна легко отримати, зареєструвавшись на сайті.

Використання різних видів додаткової неформальної освіти під час навчального процесу сприяє підготовці високоякісних фахівців у сфері юриспруденції.

 

 

01 01 01
01 01 01
01 01 01
01 01 01
01 01  
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет