АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Четвер, 9 Грудня 2021, 12:35
Проблеми реформування правосуддя в Україні

В рамках відзначення Всеукраїнського тижня права, 8 грудня 2021 року для студентів 2-го курсу спеціальності «Правоохоронна діяльність» відомим українським правознавцем, доктором юридичних наук, професором, Заслуженим юристом України, член-кореспондентом Національної академії правових наук України, академіком Академії наук вищої освіти України, членом Вищої ради правосуддя Віктором Грищуком проведено лекційне заняття на тему «Проблеми реформування правосуддя в Україні».

Професором відзначено, що існують суттєві проблеми формування Вищої ради правосуддя, яка, в свою чергу, впливає на формування суддівського корпусу. «Наразі, через неефективну роботу даного органу спостерігається недостатність кваліфікованих кадрів у судах України», – зазначив він.

Віктор Грищук розповів також студентам про порядок призначення суддів на посаду, вказавши, що претенденти проходять складне оцінювання, яке складається із 6 етапів. На його думку, достатньо лише 2-3 етапи для встановлення професійної придатності для зайняття посади судді. Розглянув перспективи впровадження електронного суду та пояснив принципи його діяльності.

Зустрічі студентів із видатними вченими-практиками є надзвичайно важливими, адже дозволяють студентам орієнтуватися в сучасних проблемах юридичної науки та практики.

 

 

01 01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет