АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Середа, 15 Грудня 2021, 11:54
Проблеми інформаційної залежності студентської молоді в умовах глобалізації

14 грудня 2021 року на Юридичному факультеті в режимі відеоконференції проведено науково-методичний семінар для наставників та старост груп тему «Проблеми інформаційної залежності студентської молоді в умовах глобалізації».

«Проблема Інтернет-залежності є актуальною, заслуговує особливої уваги науковців та практиків, оскільки розвивається стрімко та динамічно. Її поглиблення серед студентської молоді, незважаючи на всі переваги мaсової комп’ютеризації населення має серйозні соціально-психологічні наслідки. Насамперед інтернет-залежність впливає на розлад поведінки особистості внаслідок використання Інтернету та комп’ютера, що здійснює згубний вплив на побутову, навчальну, соціальну, робочу, сімейну, фінансову та психологічну сфери діяльності людини», зазначила декан факультету Ірина Сопілко, відкриваючи захід.

У роботі методичного семінару взяли участь: психолог відділу по роботі зі студентами НАУ Юлія Ільїна, заступник декана Ніна Троцюк, старший наставник Олена Макеєва, наставники та старости груп Юридичного факультету.

У презентації старший наставник Олена Макеєва розкрила поняття інформаційної культури особи як системи знань, умінь та навичок в галузі інформаційних та інформаційно-правових відносин, акцентувавши увагу присутніх на викликах інформаційної залежності. Психолог відділу по роботі зі студентами Юлія Ільїна дослідила поняття та види інформаційної залежності як хвороби ХХІ століття та провела тестування на тему «Чи Ви є інформаційно-залежною людиною?». Доцент кафедри конституційного і адміністративного права Оксана Миронець розкрила питання масової культури як деструктивного чинника розвитку особистості в умовах глобальних тенденцій інформаційного суспільства, а доцент кафедри конституційного і адміністративного права Ірина Устинова та асистент кафедри Мирослава Ольховік проаналізували шляхи подолання інтернет-залежності у сучасної молоді.

При підведенні підсумків семінару, його учасниками зазначено, що студент закладу вищої освіти, який реалізований у різних видах реальної продуктивної діяльності, вчасно здійснює психопрофілактику конфліктів, відповідально ставиться до свого здоров’я, усвідомлює перспективи свого майбутнього не буде страждати від комп’ютерної та інтернет-залежності. Загалом ж вирішити проблему Інтернет-залежності у молоді можна шляхом створення рекомендацій для її профілактики та зниження ступеня залежності.

 

 

01 01 01
01 01 01
01    
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет