АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Четвер, 17 Лютого 2022, 16:48
Пробаційна діяльність в Україні

16 лютого 2022 року для здобувачів 2 курсу Юридичного факультету спеціальності 262 «Правоохоронна діяльність» організовано онлайн-зустріч із директором Державної установи «Центр пробації» Олегом Янчуком, який є стейкхолдером та входить в Раду роботодавців факультету.

На початку заняття на тему «Пробаційна діяльність в Україні» модератор ознайомив присутніх із структурою Центру пробації в Україні, місією, завданнями та метою даної установи. Окремо зупинився на питаннях, які стосуються покарань за вчинення кримінальних правопорушень, які є предметом пробаційної діяльності, розкрив основні стандарти ООН і Ради Європи щодо пробації, окреслив позитивні сторони відбування покарань без позбавлення волі, що в свою чергу, поліпшує соціалізацію особи, яка вчинила кримінальне правопорушення.

«Система пробації передбачає роботу з правопорушниками без ізоляції їх від суспільства – надання їм соціальної та психологічної підтримки та допомоги. І, звісно, це нагляд і контроль. Національна пробація складається з трьох видів пробації, що обумовлені особливостями правового суб’єктів пробації в системі правосуддя: досудова пробація, наглядова пробація, пенітенціарна пробація», зазначив пан Олег.

Висвітлення матеріалу супроводжувалось цікавими та наглядними слайдами та роликами, що допомогло здобувачам вищої освіти краще сприйняти матеріал.

Наприкінці заняття доповідач відповів на запитання присутніх, що стосувались організаційних моментів проходження виробничої практики в даній державній установі, адже Центр пробації є однією із баз практики для студентів спеціальності 262 «Правоохоронна діяльність».

 

 

01 01 01
01 01 01
  01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет