АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Субота, 16 Березня 2024, 13:40
Представники наукової спільноти Юридичного факультету долучилися до експертного обговорення на тему «Відновлення України: компас розвитку»

15 березня 2024 року представники наукової спільноти Юридичного факультету взяли участь експертному обговоренні актуальної проблеми «Відновлення України: компас розвитку».

Захід проходив за ініціативи Інституту держави і права імені В.М. Корецького Національної академії наук України при співпраці з Громадською організацією «Трибуна жінки» у Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого.

Модератором заходу виступила здобувачка 3-го року навчання ступеня доктора філософії, яка прикріплена поза аспірантурою за науковою спеціальністю 081 «Право» НАУ Інна Силантьєва.

Юридичний факультет НАУ представили: завідувач кафедри теорії та історії держави і права Олена Макеєва, професор кафедри конституційного і адміністративного права Ірина Устинова, доцент кафедри теорії та історії держави і права Вероніка Олещенко, доцент кафедри конституційного і адміністративного права Олексій Костенко та здобувачка освіти другого (магістерського) рівня спеціальності 081 «Право» Юлія Славіта.

Відкрив захід директор Інституту держави і права імені В.М. Корецького НАН України, віце-президент Національної академії правових наук України, Олександр Скрипнюк, звернувшись до учасників з побажаннями миру, перемоги та плідних наукових результатів.

У ході обговорення із ґрунтовними доповідями виступили: заступник директора з наукової роботи Інституту держави і права імені В.М. Корецького НАН України, академік-секретар відділення теорії та історії держави і права НАПрН Україн Наталія Оніщенко, народний депутат України ІХ скликання Олександр Качура, суддя Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Наталія Коваленко, заступник директора Департаменту забезпечення переходу від військової служби до цивільного життя Міністерства у справах ветеранів України Ігор Костріков, суддя Шостого апеляційного адміністративного суду, доктор юридичних наук, старший науковий співробітник Оксана Епель, наукова консультантка департаменту аналітичної та правової роботи апарату Верховного Суду Марина Булкат та інші.

З представниками держави, науковою спільною та громадським сектором обговорено план дій відновлення України в повоєнних реаліях. Завідувач кафедри теорії та історії держави і права Олена Макеєва виступила з доповіддю «Візія юридичної науки і освіти у відновленні України: виклики та пріоритети».

Такі заходи сприяють зміцненню співпраці провідних науково-дослідних установ, органів держави та громадського сектора для формування державної політики та визначення проблем і пріоритетів відновлення України.

01 01
01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет