АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Середа, 12 Червня 2024, 08:27
Представниками Ради Європи та ЄСПЛ для здобувачів освіти Юридичного факультету проведено тренінг на тему «Європейські механізми захисту прав людини»

11 червня 2024 року Інформаційно-просвітницьким центром з прав людини Юридичного факультету спільно з кафедрою теорії та історії держави і права для здобувачів освіти 1 курсу освітніх ступенів «бакалавр» та «магістр» спеціальності 081 «Право» проведено тренінг на тему «Європейські механізми захисту прав людини».

На початку заходу старша спеціалістка Проєкту Ради Європи «HELP (Освіта в галузі прав людини для юристів) для України, в тому числі під час війни» Галина Смірнова розповіла про курси HELP в рамках Плану дій Ради Європи для України «Стійкість. Відновлення. Реконструкція» на 2023-2026 роки» та особливості їх проходження.

Юристка з Європейського суду з прав людини Олександра Ситник провела для присутніх вебінар на тему «Історія створення, нормативні основи та функції ЄСПЛ».

«Європейський суд з прав людини був заснований у 1959 році відповідно до ст. 19 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод з метою забезпечення дотримання договірними сторонами їхніх зобов’язань за Конвенцією та протоколами до неї. У нинішньому вигляді Суд функціонує з 1998 року, коли набув чинності Протокол № 11 до Конвенції. Даний орган функціонує на постійній основі, до складу якого входять 46 суддів, які обираються Парламентською асамблеєю Ради Європи від кожної держави-учасниці та беруть участь у роботі ЄСПЛ особисто», зазначила пані Олександра.

Щиро дякуємо нашим європейським партнерам та запрошуємо студентів Національного авіаційного університету до вивчення курсів HELP за посиланням: http://www.coe.int/HELP.

©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет