АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

П’ятниця, 10 Листопада 2023, 06:18
Представниками факультету проведено профорієнтаційну лекцію на тему «Право у системі соціальних норм»

9 листопада 2023 року старший викладач кафедри теорії та історії держави і права Юридичного факультету Вероніка Олещенко разом із студентами групи ПР-202Б Олександром Куцем і Ігорем Фігорнюком відвідали Спеціалізовану школу №159 з поглибленим вивченням англійської мови, де прочитали лекцію на тему «Право у системі соціальних норм».

Веронікою Олещенко висвітлено місце права та правових норм у системі соціального регулювання суспільних відносин, акцентовано увагу старшокласників на ознаках, що відрізняють право від інших соціальних норм: загальнообов’язковість, встановлення та санкціонування державою, юридична відповідальність за порушення. Викладачем зазначено, що знання права є важливим і обов’язковим для всіх, оскільки норми права існують у нашому буденному житті – з моменту народження (право на життя, на ім’я, на свободу і рівність тощо) і навіть у наших відносинах із родиною, друзями, з оточуючими. «Навіть зараз, у даний момент, Ви реалізуєте ваше конституційне право на освіту, яке закріплюється та захищається Конституцією України та іншими нормативно-правовими актами» – підвела підсумки викладач.

Ігор Фігорнюк, як студент, який свого час обрав саме Юридичний факультет НАУ, розповів про переваги навчання в ньому і чому варто обирати даний факультет для здобуття юридичної професії: статус та престиж навчального закладу, висококваліфікований та досвідчений викладацький склад, серед яких кандидати та доктори наук, співпраця зі стейкхолдерами, які надають студентам практичні знання та поради, активне проведення різних заходів (майстер-класи, лекторії, конференції, тематичні бесіди тощо). Також, студентом зазначено, що на Юридичному факультеті працює Юридична клініка для надання юридичної консультації, організовані наукові студентські гуртки, облаштована Зала судових засідань для моделювання судового процесу, Криміналістична лабораторія.

Олександр Куц, як учасник творчого об’єднання студентів та аспірантів поділився з учнями інформацією про різни види активностей, які проводяться на факультеті: «Дебют першокурсника», «Кубок мінуса», «Кубок ректора», фестиваль «Студентська весна».

Застосування форм та методів профорієнтаційної роботи колективом Юридичного факультету НАУ сприяє вдалому професійному самовизначенню випускників закладів загальної середньої освіти.

01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет