АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Субота, 30 Вересня 2023, 11:57
Правовий лекторій «Військові адміністративні правопорушення за законодавством України – правове регулювання та досвід реалізації»

29 вересня 2023 року на Юридичному факультеті для здобувачів освіти спеціальностей 081 «Право» та 262 «Правоохоронна діяльність» завідувачем кафедри конституційного і адміністративного права Ольгою Гусар організовано зустріч з директором ТОВ «ЮРКО UA» Георгієм Меньшиковим.

У ході проведення правового лекторію на тему «Військові адміністративні правопорушення за законодавством України – правове регулювання та досвід реалізації», практикуючим юристом акцентовано увагу студентів на статистичні дані, які вказують на збільшення військових адміністративних правопорушень у зв’язку із проведенням у країні загальної мобілізації та перебуванням багатьох військовослужбовців у стані психологічного стресу. «Водночас, прогресивне зростання кількості військових деліктів є не єдиною проблемою. Чимало питань та протиріч виникає у судовій практиці з приводу кваліфікації цього виду правопорушення та правильного оформлення процесуальних матеріалів, що пов’язано з недосконалістю нормативно-правового визначення складу адміністративних деліктів», – зазначив доповідач.

Мотивуючи здобувачів до навчання та отримання правової освіти, Георгій Меньшиков відкрив ще один спектр реалізації молодих правників в майбутньому – це організація юридичного бізнесу. На власному прикладі, презентуючи свою сучасну платформу «ЮРКО UA» за допомогою якої оптимізується процедура пошуку клієнтів юридичних бюро, він розкрив механізми створення юридичної екосистеми для надання послуг та пояснив як здійснюється нетворкінг у юридичній практиці.

Гостем зазначено, що на сьогодні національна судова практика та законодавство є недосконалим, а тому держава потребує талановитих спеціалістів, які б через механізм підготовчих таборів для юристів як форми стажування, могли б отримувати досвід. Юридичний консалтинг вимагає попередньої підготовки та компетентних виконавців. У синергії з отриманими теоретико-правовими знаннями, здобутими комунікаційними навичками та володінням ораторським мистецтвом, майбутній юрист може ефективно спілкуватися, переконувати та впливати на інших, що є надзвичайно важливим в юридичній професійній діяльності.

Результатом проведеної зустрічі зі студентами та представниками адміністрації факультету стала попередня домовленість щодо укладення Меморандуму про співпрацю між Національним авіаційним університетом та Юридичною компанією ТОВ «ЮРКО UA», в рамках якої можливим стане проходження виробничої практики здобувачами вищої освіти, а також проведення інших спільних заходів в сфері науки, освіти та правозахисної діяльності.

01 01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет