АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Четвер, 2 Грудня 2021, 12:20
Правові засади організації та здійснення публічної влади

1 грудня 2021 року, в рамках договору про співпрацю, відбулася зустріч студентів 2 курсу Юридичного факультету із заступником начальника Управління (Центра) надання адміністративних послуг Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації Юлією Московченко на тему «Правові засади організації та здійснення публічної влади».

Державний службовець розповіла про історію створення та роботу ЦНАПів, визначила основні завдання управління, окреслила основні види адміністративних послуг та види консультацій, які надаються працівниками. Окрему увагу приділено вимогам до організації роботи ЦНАПу, статусу адміністратора, правам та його можливостям.

«Центр надання адміністративних послуг створюється рішенням відповідної місцевої ради, якими надаються перелік видів адміністративних послуг, тому в різних ЦНАПах можуть бути різні види таких послуг. Додатковими послугами, які можуть не входити в перелік адміністративних послуг є: консультація юриста, укладання договорів, прийом у приміщеннях ЦНАПів інших організацій, що здійснюють побутові послуги для населення, наприклад, ПАТ “АК “Київводоканал” тощо», зазначила Юлія Московченко.

Зважаючи на те, що в структурі факультету діє Юридична консультація «Юридична клініка», мета якої – набуття студентами практичних навиків у виявленні юридичних фактів та їх формалізації у вигляді процесуальних доказів, складанні юридичних документів, наданні юридичних консультацій соціально вразливим верствам населення та вчинення певних юридично значимих дій на їхню користь на безоплатній основі, керівництву Юридичного факультету запропоновано співпрацю, яка полягає у наступному. На території Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації після скасування обмежувальних заходів, які встановлені у зв’язку із поширенням пандемії Сovid-19, для Юридичної консультації «Юридична клініка» буде виділено окремий кабінет, де студенти зможуть щодня вести прийом громадян, які проживають у Солом’янському районі м. Києва та шляхом надання юридичних консультацій здобувати навики практичної діяльності, які б дозволили їм визначати фактичну основу юридичної справи, здійснювати правовий аналіз законодавства та судової практики, формулювати правову позицію у справі, володіти навиками представництва у судах, органах державної влади і місцевого самоврядування тощо.

Завдяки проведенню даної зустрічі молоді правники на практичному рівні змогли усвідомити зміст діяльності держави в частині надання адміністративних послуг та отримали можливість безпосередньо надавати юридичні послуги в приміщенні ЦНАП Солом’янського району м. Києва.

 

 

01 01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет