АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

П’ятниця, 16 Грудня 2022, 17:11
Правова вікторина «Адміністративна відповідальність неповнолітніх»

15 грудня 2022 року з нагоди відзначення Всеукраїнського тижня права доцентом кафедри конституційного і адміністративного права Людмилою Шапенко разом зі студенткою 3-го курсу Юридичного факультету Альбіною Шарко серед учнів старших класів школи І-ІІІ ступенів № 308 Деснянського району м. Києва проведено правову вікторину «Адміністративна відповідальність неповнолітніх».

Даний захід відбувся з метою поглиблення знань про права та обов’язки людини і громадянина, популяризації правових законів, формування правового світогляду та правової культури, а також виховання у підростаючого покоління поваги до права, усвідомлення його ролі і цінності у сучасному житті.

Конкурс проходив у три раунди, в кожному з яких учні продемонстрували свої знання з правознавства, зокрема обізнаність щодо відповідальності неповнолітніх та адміністративного впливу на них за вчинення адміністративних правопорушень. Найбільш цікавим виявився третій раунд, в якому фіналісти мали можливість виголосити промову на тему: «Роль держави у розвитку громадянського суспільства» та аргументувати власну точку зору щодо проблем та перспектив становлення правової держави та громадянського суспільства в Україні.

За результатами трьох раундів переможцями стали Роман Боклан (І місце), Марія Гаркуша (ІІ місце) та Ліза Корж (ІІІ місце).

Наприкінці зустрічі найкмітливіших учасників нагороджено дипломами, а вчителям висловлено подяку від імені в.о. декана Юридичного факультету Володимира Нікітіна за вагомий внесок у підготовку компетентної та відповідальної молоді, а також активну співпрацю й організацію правових заходів серед старшокласників.

 

01 01 01
01 01 01
01   01  
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет