АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Вівторок, 28 Травня 2024, 12:07
Правопросвітницький захід «Права громадян на транспорті в умовах воєнного стану»

27 травня 2024 року Інформаційно-просвітницьким центром з прав людини Юридичного факультету спільно з кафедрою господарського, повітряного та космічного права проведено онлайн-тренінг на тему «Права громадян на транспорті в умовах воєнного стану».

У заході взяли участь науково-педагогічні працівники та студенти Юридичного факультету, вчителі та учні Спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 96 імені О.К. Антонова Святошинського району м. Києва, Загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №238 Деснянського району м. Києва, Клавдієвського ліцею імені О. Рибалка Немішаївської селищної ради Бучанського району Київської області, Музичанського ліцею Білогородської сільської ради Бучанського району Київської області, Бучанського навчально-виховного комплексу “спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2 Бучанської міської ради Київської області, Моршинського ліцею імені К. Малецького Моршинської міської ради Львівської області.

Спікерами заходу виступили завідувач кафедри теорії та історії держави і права Олена Макеєва та завідувач кафедри господарського, повітряного та космічного права Любов Нецька, які, актуалізуючи тематику зустрічі, відзначили, що наслідки війни збільшили різноманіття ризиків для базових прав громадян, в тому числі і в сфері транспорту, дорожнього руху тощо. Тому знання та додаткові заходи обережності здатні зберегти життя, здоров’я і майно під час війни.

Старший викладач кафедри господарського, повітряного та космічного права Інна Поліщук у своїй доповіді з презентаційними матеріалами, ситуаційними кейсами розкрила правила поведінки учасників дорожнього руху під час війни, особливі заходи безпеки при користуванні різними видами транспорту та можливі наслідки їх недотримання. Між учасниками відбулося обговорення проблеми правового забезпечення та захисту основних прав громадян на транспорті в умовах воєнного стану, зокрема при вилученні транспортних засобів для військових потреб, забезпеченні особливого режиму в’їзду-виїзду, перевірці документів та огляді транспортних засобів, обмеженні свободи пересування та поводженні на блок-постах тощо.

Школярі та ліцеїсти поповнили свої знання та набули додаткових навичок поведінки на транспорті в умовах воєнного стану, що сприятиме їх особистій безпеці.

На завершення здобувач вищої освіти 1 курсу Юридичного факультету Ростислав Летків, випускник Моршинського ліцею, поділився своїми позитивними враженнями про Юридичний факультет НАУ і запросив учнівську молодь після здобуття середньої освіти приєднатися до студентської спільноти ЮФ НАУ.

З цікавістю учасники тренінгу також переглянули відеофільм про структуру Юридичного факультету, традиції та досвід, особливості навчання майбутніх правників і заходи, які проводяться зі студентами.

01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет