АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Середа, 10 Квітня 2024, 07:46
Правопросвітницький захід на тему «Права людини в умовах воєнного стану»

9 квітня 2024 року завідувач кафедри кримінального права і процесу Юридичного факультету Софія Лихова спільно із працівниками Інформаційно-просвітницького центру з прав людини провели для учнів 11-А класу Спеціалізованої школи №52 з поглибленим вивченням інформаційних технологій м. Києва майстер-клас на тему «Права людини в умовах воєнного стану».

Учнів ознайомлено з порядком встановлення воєнного стану в Україні та тими обмеженнями, які запроваджуються під час його дії.

«Військове командування може обмежувати право людей на вільне пересування. Це і введення комендантської години, і заборона або обмеження вільного вибору місця проживання, особливий режим в’їзду та виїзду з населених пунктів, контроль засобів зв’язку, перевірка речей, документів, житла тощо. В той же час існують права, які не підлягають обмеженню – це право людини на життя. Також не можуть бути порушені: право на рівність та повагу до гідності особи, право на особисту недоторканність, право на укладання шлюбу, право на громадянство, право на справедливий суд, юридичну допомогу та захист, право на житло», зауважила під час доповіді Софія Лихова.

Дана тема викликала жваву дискусію серед учнів, адже кожен громадянин України повинен орієнтуватися у тій обстановці, яка зараз існує в нашій державі та дотримуватися тих обмежень, які на сьогодні є необхідними і законними.

01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет