АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Середа, 14 Лютого 2024, 06:44
Практична лекція від сертифікованого HR-фахівця Європейської компанії Іванни Лавронової

13 лютого 2024 року на Юридичному факультеті організовано зустріч для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 081 «Право» з практикуючим юристом Іванною Лавроновою, яка є сертифікованим HR-фахівцем Європейської компанії та аспіранткою Юридичного факультету третього року навчання.

Зустріч на тему «Фінансово-правові особливості регулювання прав біженців та захисту прав на працю в ЄС щодо українських громадян» відбулася в межах вивчення освітньої компоненти «Фінансове право» за сприянням професора кафедри конституційного і адміністративного права Ірини Устинової.

Іванна Лавронова розкрила ключові аспекти у процесі адаптації українських біженців в ЄС у воєнний час, наголосивши на необхідності процедур легалізації дипломів про освіту, що отримані в Україні як базову умову реалізації фінансових потреб біженців. Доповідачем зосереджено увагу молоді на питаннях оподаткування біженців та підтвердження даних доходів громадян України для здійснення процесів соціального захисту населення в Україні у повоєнний час, здійснено аналіз законодавства деяких Європейських країн щодо прав роботодавців та наведено судові прецеденти щодо захисту прав українських працівників в частині незаконного звільнення жінок, та інших осіб, що потребують соціальної підтримки.

У результаті обговорення питань виникла плідна дискусія щодо нововведень українського законодавця задля забезпечення соціальних та фінансових прав громадян у післявоєнний період.

Дана зустріч дала можливість Іванні Лавроновій провести апробацію результатів наукового дослідження, а здобувачі освіти мали змогу задати численну кількість питань та отримати професійну підготовку щодо питань фінансового захисту біженців та осіб, що знаходяться в статусі міжнародного захисту.

01 01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет