АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Четвер, 2 Листопада 2023, 06:08
Працівником Головного управління Національної поліції у Вінницькій області проведено бінарне заняття для студентів-магістрів Юридичного факультету

1 листопада 2023 року в рамках навчальної дисципліни «Психологія і педагогіка у правоохоронній діяльності» для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти ОПП «Правоохоронна діяльність» старший інспектор сектору ювенальної превенції відділу поліції Вінницького районного управління поліції ГУНП у Вінницькій області В’ячеслав Бугаєнко провів бінарне заняття на тему «Психологія особистості правопорушника».

«Особистість правопорушника визначається як свідомий суб’єкт, носій сукупності біологічно зумовлених і соціально детермінованих якостей і властивостей, поведінка якого визначається антисуспільною спрямованістю, що сформувалась під впливом певних суспільно-політичних, економічних і соціокультурних умов», – зазначив спікер.

У своєму виступі пан В’ячеслав зауважив, що підліток найчастіше може скоїти злочин під безпосереднім впливом однолітків або дорослих людей, підкоряючись тиску натовпу. У більшості неповнолітніх в структурі особистості домінують негативні якості: лінь, слабка воля, безвідповідальність, конформізм, агресивність. Важливою умовою формування особистості «важкого» підлітка здебільшого є негативні сімейні умови, алкоголізм батьків або рідних, їх аморальна поведінка. У більшості випадків до числа підлітків-правопорушників потрапляють ті хто не знайшов себе в шкільному колективі через конфліктні взаємостосунками. Антисоціальна поведінка неповнолітнього, таким чином взаємодетермінована впливом багатьох факторів, в першу чергу зовнішнім соціальним середовищем, а саме мікросередовищем, а також індивідуальними особливостями особистості підлітка, які визначають його індивідуальне реагування на різні «життєві невдачі».

Після виступу розгорнулася жвава дискусія серед присутніх щодо умов формування особистості та факторів, які впливають на протиправну поведінку особи.

Отримані знання та навички під час заняття стануть в пригоді майбутнім спеціалістам в сфері правоохоронної діяльності.

01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет