АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Середа, 11 Вересня 2024, 14:51
Поєднання теорії і практики: бінарне практичне заняття з начальником сектору криміналістичного забезпечення слідчого відділу Святошинського УП ГУНП у м. Києві Інною Рець

6 вересня 2024 року доцент кафедри кримінального права і процесу Юридичного факультету НАУ Олена Бондаренко та начальник сектору криміналістичного забезпечення слідчого відділу Святошинського УП ГУНП у м. Києві, підполковник поліції Інна Рець провели для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня освіти спеціальності 262  «Правоохоронна діяльність» бінарне практичне заняття з навчальної дисципліни «Криміналістика».

Головна мета заходу полягала у поглибленому вивченні криміналістичних методів дослідження доказів, а також ознайомленні здобувачів із сучасними технологіями, що використовуються при розслідуванні кримінальних правопорушень. 

Експертка Інна Рець продемонструвала сучасне обладнання, яке використовується в лабораторіях та поділилася реальними прикладами зі своєї професійної діяльності, що зробило зустріч ще більш захоплюючою і корисною для здобувачів.

Практичне заняття включало інтерактивну частину, де студенти могли самостійно випробувати техніки, продемонстровані підполковником поліції, а саме: засоби для виявлення, фіксації та вилучення слідів (силіконові пасти у тубах, магнітна щітка, дактилоскопічний скотч, дактилоскопічні картки, фіксуючий спрей).  Особливу увагу було приділено питанню використання новітнього обладнання, яке дозволяє підвищити ефективність розслідування кримінальних правопорушень.

Захід став корисним як для початківців, так і для досвідчених фахівців у галузі криміналістики, оскільки надав можливість покращити практичні навички та обмінятися досвідом зі здобувачами освіти та колегами.

©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет