АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Четвер, 7 Березня 2024, 04:59
Плідна співпраця Юридичного факультету зі Спеціалізованою школою І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням англійської мови №92 імені Івана Франка

6 березня 2024 року на запрошення дирекції Спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням англійської мови №92 імені Івана Франка завідувачка кафедри кримінального права і процесу Юридичного факультету Софія Лихова разом із здобувачами вищої освіти Валерією Єроховою та Ігором Фігорнюком (група ПР-201Б) взяли участь у святкуванні 210-ї річниці з Дня народження Тараса Григоровича Шевченка.

Школярі підготували для гостей святковий концерт «Україна – це Шевченко, Шевченко – це Україна», серед учасників якого були переможці Всеукраїнського творчого конкурсу «Слово про Україну», який відбувся 27 лютого 2024 року в стінах Юридичного факультету НАУ.

Від імені Голови комісії з реорганізації НАУ, в.о. ректора Володимира Шульги директору школи Рузанні Соломасі вручено подяку за плідну роботу у виховані учнів у дусі патріотизму та любові до своєї Батьківщини, а учні 11-А класу Марія Бичков та Ігор Скрипко отримали дипломи за зайняте I та II місце.

Після завершення святкового заходу здобувачі вищої освіти Юридичного факультету для школярів 11-А класу прочитали лекцію-презентацію на тему «Кримінальна відповідальність за воєнні правопорушення», під час якої проаналізували такі кримінальні правопорушенням, які носять міжнародний характер, зокрема: «Пропаганда війни», «Виправдування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників», «Порушення законів та звичаїв війни», «Застосування зброї масового знищення» та інші. Доповідаючи, студенти розкрили підвищену ступінь суспільної небезпеки даних злочинів та покарання передбачені за їх вчинення.

Завершилась зустріч запитаннями-відповідями, які стосувались структури Юридичного факультету, навчальних дисциплін, які передбачені освітніми програмами та перспектив, що відкриваються перед випускниками авіаційного закладу вищої освіти.

01 01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет