АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Середа, 27 Березня 2024, 10:09
Підвищуємо національну свідомість молоді в контексті сучасних викликів

26 березня 2024 року на Юридичному факультеті відбувся методичний семінар наставників та старост академічних груп на тему «Національне виховання молоді: сучасний стан та перспективи».

У роботі заходу взяли участь: військовослужбовці Збройних Сил України протидиверсійного підрозділу «Кобра», Президент Інституту політико-правових та релігійних досліджень, член Координаційної ради з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності при Кабінеті Міністрів України, доктор філософії з права Олександр Герасименко, завідувачка сектору методичної роботи Управління наукового забезпечення політики національної пам’яті Українського інституту національної пам’яті, к.п.н. Ганна Байкєніч, т.в.о. декана Юридичного факультету НАУ Юлія Юринець, заступник декана з навчально-організаційної роботи Ніна Троцюк, доцент кафедри теорії та історії держави і права, старший наставник Вікторія Череватюк, наставники, старости груп та студенти 1-4 курсів Юридичного факультету.

Відзначаючи важливість заявленої у назві семінару теми, Юлія Юринець зауважила: «Російська агресія проти України істотно вплинула на національну свідомість українців, трансформувала нашу систему цінностей, змінила оцінку минулого та ставлення до деяких знакових історичних особистостей. Тому так важливо використовувати різні форми спілкування з молодими людьми для того, щоб розуміти їх настрої та бачення тих чинників, які безпосередньо впливають на подальший розвиток національної свідомості».

Військовослужбовець з позивним «Гетьман» поділився своїми думками з приводу почесного обов’язку кожного захищати Батьківщину, наголосивши на важливості належної підготовки до такого захисту.

Ганна Байкєніч презентувала у своєму виступі основні напрями роботи та завдання Українського інституту національної пам’яті та обговорила зі студентами дискусійні питання історії України й нові підходи до популяризації минулого українського народу.

Олександр Герасименко ознайомив присутніх із державною політикою у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності.

У ході обміну думками були розглянуті питання: виховання національної еліти як одну з основних місій університетів; форми і методи формування національної свідомості молоді; національна самосвідомість як важливий чинник патріотизму у майбутніх юристів; значення національної свідомості молоді в контексті Європейської інтеграції України; фактори розвитку національної самосвідомості молоді в країні в умовах війни; національна ідея як ядро національної свідомості та ін.

Підводячи підсумки заходу, заступник декана Ніна Троцюк подякувала студентам за їх активність та свідому позицію щодо патріотичного виховання, яке є складовим елементом національного виховання, головна мета якого – становлення самодостатнього громадянина – патріота України, гуманіста і демократа, готового до виконання своїх громадських і конституційних обов’язків.

Наприкінці заходу усі присутні вшанували пам’ять героїв України, які поклали своє життя на полі бою захищаючи Україну, серед яких і випускники факультету Андрій Суботін, Максим Олійник та Іван Ткачов. .

 

01 01 01
01 01  
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет