АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Четвер, 8 Червня 2023, 14:51
Підвищення практичної складової навчального процесу майбутніх правоохоронців

З метою закріплення знань та підвищення практичної складової з навчальної дисципліни «Вогнева та тактико-спеціальна підготовка», здобувачі вищої освіти другого (магістерського) рівня Юридичного факультету протягом 1-7 червня 2023 року пройшли курси з вогневої підготовки.

У контексті вивчення тем зі спеціальної тактики, спеціальної фізичної підготовки, особистої безпеки працівників правоохоронного органу, а також адміністративного та кримінального права, студенти отримали широке коло навичок із застосування вогнепальної зброї та поводження з нею, зокрема: навчилися вести як прицільну (на відстані від 15 м та більше), так і безприцільну стрільбу (на відстанях до 7-10 м) одиночними та подвійними пострілами, з різних положень, з обмеженням часу тощо.

«Такі способи стрільби мають певні, досить суттєві відмінності у техніці виконання пострілів – це стосується положень для стрільби, способів маневрування та тримання зброї, прицілювання, обробки спуску, темпу стрільби. Дуже важливим є вміння швидко виконувати приготування до стрільби, маневрування під час ведення вогню – від цього, значною мірою, залежить виживання працівника правоохоронного органу у разі зустрічного вогневого контакту із правопорушником і при виникненні інших ситуацій, що становлять загрозу життю або здоров’ю громадян чи працівників правоохоронного органу», зауважили інструктори.

Засвоєні навички поводження з вогнепальною зброєю дозволять майбутнім правоохоронцям виконувати покладені на них обов’язки під час виробничої практики та у ході несення служби в правоохоронних органах.

 

01 01 01
01 01  
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет