АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Вівторок, 20 Грудня 2022, 13:46
Підсумкове засідання наукового гуртка «Актуальні питання права інтелектуальної власності»

19 грудня 2022 року на Юридичному факультеті в онлайн-форматі проведено підсумкове засідання наукового гуртка «Актуальні питання права інтелектуальної власності», учасниками якого є здобувачі вищої освіти 2-4 курсів.

Керівник гуртка Валерія Філінович обговорила з учасниками тему «Захист авторських прав на текстові матеріали».

«Сьогодні Інтернет є тим середовищем, у якому більшість молодих людей “живе”: спілкується, працює, будує стосунки і, звичайно, творить. Також у Всесвітній мережі користувачі можуть завантажувати, зберігати, розповсюджувати інформаційні матеріали, серед яких є й твори, що охороняються авторським правом. Саме тому сучасна молодь має добре орієнтуватися не тільки в інтернет-трендах, але й у правах і обов’язках правовласників відповідних об’єктів, адже сьогодні доступність та поширеність інтернет-мережі значно сприяє росту відповідних правопорушень», зазначила викладач.

Під час засідання слухачам було надано авторський перелік дій щодо протидії порушенням авторських прав та розкрито особливості притягнення порушників до юридичної відповідальності.

Обговорюючи дану тематику серед студентів виникла жвава дискусія з приводу необхідності охорони творів у цифровому середовищі. Думки розділилися – були ті, хто вважає за необхідність притягати порушників авторських прав в Інтернеті до відповідальності, а також і ті, хто вважав, що все, що розміщено в Мережі має вільно використовуватись.

Підводячи підсумки роботи за I семестр 2022-2023 н.р. Валерія Філінович побажала плідної праці юним науковцям у наступному семестрі.

 

01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет