АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Четвер, 23 Листопада 2023, 08:45
Партнерство та співпраця як невід’ємна складова діяльності органів публічної влади та закладів освіти

22 листопада 2023 року на Юридичному факультеті в рамках вивчення дисципліни «Теорія держави і права» для здобувачів освіти 1 курсу спеціальностей 081 «Право» та 262 «Правоохоронна діяльність» організовано правовий лекторій на тему «Партнерство та співпраця як невід’ємна складова діяльності органів публічної влади та закладів освіти» за участі представників Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації.

Участь у заході взяли: заступник начальника юридичного відділу Наталія Єрко, головний спеціаліст юридичного відділу Марія Гриник, завідувач кафедри теорії та історії держави і права Олена Макеєва, науково-педагогічні працівники кафедри теорії та історії держави і права, студенти 1 курсу Юридичного факультету.

На початку зустрічі завідувач кафедри теорії та історії держави і права Олена Макеєва зазначила: «Освіта і наука є одним із пріоритетних напрямів державної політики, а розвиток освіти і науки є першочерговим завданням, яке покладається на державу в особі органів публічного адміністрування. Саме тому пошук різних форм співпраці є важливим для виконання такого завдання і може бути початком шляху до якісних і ефективних змін в освітній сфері».

Заступник начальника юридичного відділу Наталія Єрко розкрила роль та місце місцевих державних адміністрацій в системі органів публічної влади, основні завдання місцевих державних адміністрацій, їх склад і структуру. Головний спеціаліст юридичного відділу Марія Гриник зупинилася на повноваженнях, компетенції та основних засадах організації діяльності Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації.

У ході зустрічі із здобувачами освіти обговорені особливості роботи органів публічної влади в умовах правового режиму воєнного стану, повноваження окремих відділів та управлінь, особливості ведення документообігу Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації. Особливо жваво студенти обговорювали вимоги до посадових осіб місцевих державних адміністрацій.

Під час підведення підсумків лекторію зазначено, що забезпечення високих і стійких темпів розвитку вітчизняної освіти і науки неможливе без ефективного партнерства органів публічної влади. Питання державного партнерства та співпраці у сфері освіти, пошук оптимальних механізмів взаємодії держави та закладів освіти є пріоритетним завданням органів публічної влади на сучасному етапі.

01 01
01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет