АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Вівторок, 9 Травня 2023, 06:56
Пам’ятаємо. Перемагаємо!

На виконання Плану роботи Юридичного факультету та метою відзначення Дня пам’яті і примирення, на Юридичному факультеті відбулося ряд заходів, приурочених даній події.

Так, 8 травня 2023 року здобувачі вищої освіти групи ПР-303Б Юридичного факультету разом із наставником Іриною Варавою провели корпоративну годину, завдяки якій студенти повернулись у минуле та ознайомились з документальними архівами, що свідчать про масштаб сталінських репресій у передвоєнні роки та в перші місяці Другої світової війни.

9 травня 2023 року для здобувачів групи ПР-304Б Юридичного факультету старшим викладачем кафедри господарського, повітряного та космічного права Інною Поліщук проведено годину корпоративної культури на тему «Пам’ятаємо. Перемагаємо». На початку зустрічі наставник зазначила, що запроваджуючи цю пам’ятну дату, Україна прагнула доєднатися до європейської традиції відзначення перемоги у другій світовій війні, вшанування всіх борців із нацизмом та жертв війни. Цього року Україна вдруге відзначає День пам’яті і примирення в умовах повномасштабної збройної агресії росії – держави з тоталітарним режимом. Сучасна війна також супроводжується жахливими воєнними злочинами з боку російської армії та політично-військового керівництва, які прагнуть привласнити перемогу над нацизмом, щоб маніпулювати й власними громадянами, і міжнародною спільнотою. Саме через це Україна з часів Революції гідності послідовно впроваджує європейський підхід до пам’яті про Другу світову війну.

11 травня 2023 року здобувачі вищої освіти групи ПР-301Б разом із наставником Людмилою Шапенко під час корпоративної години провели тематичну бесіду та здійснили онлайн екскурсію до Національного музею історії України у Другій світовій війні. Вшановуючи подвиг українського народу та пам’ять всіх, хто боровся проти нацизму, відстоював свободу та незалежність в роки Другої світової війни 1939-1945 рр., студенти обговорили важливі питання історії нашого народу у цей період, який має відбиток мабуть чи не на кожній українській сім’ї. Особливо вразили підготовлені презентації, в яких висвітлено непересічну роль українців у перемозі Об’єднаних націй у страшній війні, а також людські втрати від воєнних злочинів, депортації та злочинів проти людяності. Адже День пам’яті та примирення та День перемоги над нацизмом не є символом тріумфу переможців над переможеними, а є нагадуванням про жахливу трагедію та застереженням на всі покоління й віки.

Наприкінці заходу студенти мали можливість долучитися до онлайн екскурсії в Національному музеї історії України у Другій світовій війні. Представлені експозиції ще більше нагадали про непросту історію та ціну перемоги у війні. Непросту своєю багатогранністю, строкатістю та наслідками. Непросту й своїм переходом у «війни пам’яті» та тим, що безпосередньо впирається у війну сучасну.

На завершення корпоративних годин студенти вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх загиблих, хто став на захист нашої Вітчизни в часи Другої світової війни, і в сучасній російсько-українській війні.

 

01 01 01
01 01 01
01 01 01
01 01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет