АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Четвер, 28 Жовтня 2021, 06:09
Освітньо-виховний вебінар з протидії торгівлі людьми

Нагальною проблемою, з якою стикаються сьогодні українці та весь світ, є трудова міграція як вид трудового рабства та торгівля людьми. Цією проблемою займається Міжнародна громадська організація «Тhe А 21 Compaign», яка виступає за захист осіб, що постраждали від торгівлі людьми та рабства, веде широку громадську діяльність з правоохоронними, законодавчими та виконавчими органами влади.

Так, 27 жовтня 2021 року Міжнародна громадська організація «Тhe А 21 Compaign» провела для студентів-юристів вебінар, де студенти вирішували практичні завдання, які дали їм можливість опанувати механізм визволення людей із рабства, а також переглянули відео матеріали, в яких надаються рекомендації щодо поводження з особами, які потрапили у рабство.

Під час проведення заходу координатор превентивної роботи Юлія Сашенко окреслила основні цілі діяльності організації, якими є: попередження випадків торгівлі людьми, підтримання та захист потерпілих, притягнення злочинців до відповідальності та посилення правових мір по відношенню до проблем торгівлі людьми тощо. Громадським діячем проаналізовано норми законодавства України у сфері протидії торгівлі людьми (Закон України «Про протидію торгівлі людьми», ст. 149 Кримінального кодексу України).

«Серед питань щодо захисту постраждалих осіб від торгівлі людьми актуальним є створення статусу таких осіб. Відповідно до процесів децентралізації дане повноваження покладається на регіональні та місцеві сервісні органи. Соціальними питаннями по допомозі постраждалим особам від всіх видів рабства є призначення окремого виду соціальних виплат, а також надання безоплатної правової допомоги (первинну і вторинну)», зазначила Юлія Сашенко.

Надія Осіпяк наголосила, що трудова міграція є основним видом трудового рабства для українців. Основними видами зловживань трафікерів є шантаж, ведення в оману тощо, тому «Тhe А 21 Compaign» постійно пропонує та обґрунтовує методи перевірки законності дій трафікерів.

010101
010101
010101
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет