АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Субота, 30 Квітня 2022, 05:12
Особливості влаштування дітей до дитячих будинків та прийомних сімей в умовах воєнного стану

29 квітня 2022 року Інформаційно-просвітницьким центром з прав людини Юридичного факультету спільно з кафедрою цивільного права і процесу в режимі відеоконференції для учнів Загальноосвітньої школи № 205 міста Києва проведено воркшоп «Особливості влаштування дітей до дитячих будинків та прийомних сімей в умовах воєнного стану».

У заході взяли участь декан Юридичного факультету Ірина Сопілко, директор Інформаційно-просвітницького центру з прав людини Олена Макеєва, завідувач кафедри цивільного права і процесу Світлана Вишновецька, науково-педагогічні працівники, студенти 1 курсу та школярі.

«Тема воршопу обрана не випадково, адже чужих дітей не буває – усі вони наші! Цей вислів сьогодні має надважливе значення. Сьогодні ми маємо сумний результат війни: тисячі дітей залишилися сиротами, втратили піклувальників чи опікунів, стикнулися з жахіттями війни, загубилися під час бомбардувань, евакуації із зон бойових дій, зникли безвісти, насильно вивезені на територію країни-агресора та не знають нічого про своїх батьків. Останніми тижнями фотографії українських дітей – жертв війни не сходять з перших шпальт світових ЗМІ. Десятки тисяч скалічених життів неповнолітніх потребують особливого захисту, піклування та турботи», – зазначила декан.

У ході проведення заходу акцентовано увагу школярів на права дитини у воєнний період, розкрито питання функціонування дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей як важливих форм влаштування дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Особливо пізнавальними та корисними для присутніх були норми законодавства України щодо соціального захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та особливостей прийому даної категорії осіб до дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей під час військових подій в Україні.

Наприкінці заходу студентка групи ПР-102Б Яна Темченко поділилась зі старшокласниками власним досвідом обрання вищого навчального закладу, а школярі мали можливість переглянути ролики про Юридичний факультет НАУ та отримати вичерпні відповіді про особливості вступної кампанії 2022 року.

Правопросвітницькі заходи сприяють підвищенню правової культури молоді, допомагають визначитися з майбутньою професією, формують почуття патріотизму та національної самосвідомості.

«Наша перемога близько завдяки мужності та героїзму Збройних Сил України, єднанню та самопожертві українського народу! Україну не здолати! Кожен з українців на своєму місці тримає стрій! Після перемоги ми повинні подарувати кожній дитині, яка втратила батьків внаслідок бойових дій, сім’ю. Легко сказати, але складно зробити, проте прагнути цього варто», завершуючи зустріч зазначила доцент Ганна Грабовська.

 

01 01 01
01 01  
 
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет