АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Четвер, 9 Грудня 2021, 07:39
Онлайн-зустріч з Урядовим уповноваженим з гендерної політики Катериною Левченко

У рамках відзначення Всеукраїнського тижня права, 08 грудня 2021 року проведено онлайн-зустріч для здобувачів вищої освіти Юридичного факультету з Урядовим уповноваженим з гендерної політики, заступницею комітету Ради Європи з питань гендерної політики, д.ю.н., професором, Заслуженим юристом України Катериною Левченко.

Розкриваючи тему “Нормативно-правове забезпечення гендерної політики” Катериною Левченко визначено поняття гендерної рівності осіб, наведено численну кількість прикладів наявної гендерної нерівності в Україні в сферах: освіти, оплати праці, працевлаштуванні, проведено паралелі між позитивними сторонами реалізації гендерної політики та економічного розвитку країни. Доповідач звернула увагу слухачів на судову практику захисту гендерних прав жінок займати керівні посади, захист прав чоловіків щодо виховання дітей тощо.

«Одним із завдань Уповноваженого з гендерної політики є моніторинг законодавства у сфері гендерної політики, проведення гендерно-правової експертизи законопроектів та їх нормативний аналіз. Так, за 2021 рік нами було проаналізовано понад 3 тис. нормативно-правових актів та до 54-х з них внесено відповідні зміни. Слід зазначити також, що Україна на сьогоднішній день активно бере участь у світових програмах та програмах країн Великої сімки. Зменшення насильства, оплата праці, рівні права в освіті, покращення прав чоловіків в питаннях батьківства – це основні напрями діяльності українського законодавця у реалізації гендерної політики та євроінтеграції України», зауважила пані Катерина.

Колектив Юридичного факультету Національного авіаційного університету висловлює щиру подяку Катерині Левченко за проведену зустріч та багаторічну законотворчу роботу у сфері реалізації гендерної політики в Україні.

 

 

01 01 01 
01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет