АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Вівторок, 28 Травня 2024, 12:10
Онлайн-зустріч з ліцеїстами на тему «Екологічні вимоги євроінтеграції у сфері транспорту»

27 травня 2024 року кафедрою господарського, повітряного та космічного права Юридичного факультету проведено профорієнтаційну та тематичну онлайн-зустріч із старшокласниками Фастівського ліцею №5 «Екологічні вимоги євроінтеграції у сфері транспорту».

«У юного покоління виникають питання про майбутнє транспорту. Оскільки Україна інтегрується у євроспільноту, то і вдосконалення транспортної сфери має відповідати європейським вимогам, зокрема екологічним. Проблемним і перспективним питанням забезпечення екологічних стандартів у транспортній сфері буде приділена наша увага сьогодні», у вступному слові зазначила завідувач кафедри Любов Нецька.

Модераторами заходу виступили завідувач кафедри господарського, повітряного та космічного права Любов Нецька та старший викладач Інна Поліщук.

Спікери ознайомили учнів з сучасними екологічними викликами, які потрібно враховувати, розвиваючи різні види транспортну і транспортну інфраструктуру, зауважили на «Загальноєвропейській програмі із транспорту, довкілля й охорони здоров’я», яка реалізується спільними зусиллями ЄЕК ООН і ВООЗ, а також на проголошенні «Європейського зеленого курсу» – програми дій для переходу до кліматично нейтральної Європи до 2050 р . Інна Поліщук у презентаційній формі доступно і цікаво розповіла про необхідність розвитку ринку електромобілів, вироблення та впровадження нових видів екологічно безпечного пального, боротьби з акустичним забрудненням міст, проведення заходів охорони тваринного і рослинного світу під час будівництва доріг, впорядкування зелених зон уздовж залізниць, стимулювання оновлення застарілих парків громадського транспорту.

Учасники заходу переглянули відео про Юридичний факультет НАУ та підготовку здобувачів вищої освіти спеціальності 081 «Право» та 262 «Правоохоронна діяльність», після чого Любов Нецька ознайомила присутніх із діяльністю випускової кафедри, побажала їм успішного закінчення навчального року та професійного визначення.

01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет