АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Субота, 3 Грудня 2022, 07:19
Онлайн-вебінар від помічника судді Великої Палати Верховного Суду Оксани Черняк

02 грудня 2022 року на Юридичному факультеті відбувся онлайн-вебінар «Практичні питання застосування правил адвокатської етики».

Спікером заходу виступила помічник судді Великої Палати Верховного Суду Оксана Черняк.

Програма вебінару охоплювала такі актуальні питання, як: розмежування порушення правил адвокатської етики та умов договору з клієнтом; можливості визнання діяння у межах цивільно-правового договору порушенням правил адвокатської етики; особливості відповідальності адвокатів за порушення правил адвокатської етики.

«Правила адвокатської етики мають на меті уніфіковане закріплення традицій та досвіду української адвокатури у сфері тлумачення норм адвокатської етики, а також загальновизнаних деонтологічних норм і правил, прийнятих у міжнародному адвокатському співтоваристві», – виступаючи наголосила Оксана Олегівна.

Особливу увагу учасників привернула інформація про міжнародні принципи, якими закріплено та проголошено роль адвокатів, передбачений обов’язок держави забезпечити неприпустимість несправедливого та довільного застосування дисциплінарних санкцій або інших заходів відповідальності. Модератор також окремо зупинилася на нормах Загального кодексу правил для адвокатів країн ЄС, до якого Україна приєдналася і який має імплементувати незабаром у своє законодавство.

Колектив кафедри конституційного і адміністративного права висловлює слова подяки Оксані Черняк за цікаву та змістовну зустріч.

 

01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет