АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Середа, 22 Лютого 2023, 07:36
Онлайн-вебінар «Сучасні аспекти захисту прав громадян та юридичного забезпечення діяльності банків»

21 лютого 2023 року кафедрою конституційного і адміністративного права Юридичного факультету організовано зустріч здобувачів вищої освіти 2-3 курсів із юристкою-банкіром, керуючою юридичного департаменту банку Людмилою Усатюк.

Запрошений гість провела для студентів онлайн-вебінар на тему: «Сучасні аспекти захисту прав громадян та юридичного забезпечення діяльності банків», в рамках якого розкрила поняття основ діяльності банків у ринковій економічній системі, умови і порядок здійснення основних банківських операцій, охарактеризувала особливості практичних аспектів банківської діяльності, пов’язаної з формуванням банківських ресурсів, кредитуванням, здійсненням розрахунків і платежів, операціями з валютою і цінними паперами, наданням основних видів послуг банків, розглянула питання забезпечення фінансової стійкості банківських установ та регулятивного впливу на функціонування банків з боку Національного банку України.

Розкриваючи сутність різних видів операцій таі послуг, Людмила Леонідівна звернула увагу на стан нашого законодавства у сфері банківської системи, зміни в законодавстві, умови договору юриста та клієнта. Особливу увагу приділила індивідуальному кредитному договору, умови якого врегульовано Національним банком України.

Неабияке зацікавлення у студентів і викладачів викликало роз’яснення Закону України «Про електронні довірчі послуги», метою якого є врегулювання відносин у сферах надання електронних довірчих послуг та електронної ідентифікації.

У процесі діалогу пані Людмила відповіла на запитання учасників, зокрема: Чи потрібно вводити е-гривню? Чи буде вона підкріплена золотовалютними резервами? Коли в Україні можна буде розраховуватися криптовалютою? Чи залишить Україна свою валюту при вступі до Європейського Союзу?

Використання інноваційних освітніх методів у навчальному процесі, зокрема, застосування алгоритмізації «занурення» студентів у професійну діяльність, сприяє формуванню необхідних теоретичних знань і набуттю практичних навичок, формуванню професійних компетенцій з банківської справи майбутніх юристів у процесі їхньої професійної підготовки.

 

01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет