АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Вівторок, 4 Квітня 2023, 05:24
Онлайн-тренінг для майбутніх правоохоронців

3 квітня 2023 року старшим слідчим організаційно-методичного відділу слідчого управління Головного управління Національної поліції в Київській області, підполковником поліції Галиною Пацелею для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 262 «Правоохоронна діяльність» групи ПР-103М проведено онлайн-тренінг на тему «Превентивна робота органів Національної поліції України».

Інтерактивне заняття відбулося в рамках вивчення навчальної дисципліни «Актуальні проблеми поліцейської діяльності», з метою закріплення студентами набутих знань та навичок.

Галина Пацеля зосередила увагу магістрів на особливостях застосування превентивних поліцейських заходів. «Для охорони прав і свобод людини, запобігання загрозам публічній безпеці та порядку або припинення їхнього порушення поліція застосовує в межах своєї компетенції поліцейські превентивні заходи та заходи примусу, визначені Законом України «Про Національну поліцію». Зокрема, йдеться про такі превентивні поліцейські заходи: перевірка документів особи; опитування особи; поверхнева перевірка і огляд; зупинення транспортного засобу; вимога залишити місце і обмеження доступу до визначеної території; обмеження пересування особи, транспортного засобу або фактичного володіння річчю; проникнення до житла чи іншого володіння особи тощо. Під час проведення превентивних поліцейських заходів поліція зобов’язана повідомити особі про причини застосування до неї превентивних заходів, а також довести до її відома нормативно-правові акти, на підставі яких застосовуються такі заходи» – зазначила лекторка.

Наприкінці зустрічі пані Галина наголосила на тому, що здобувачі вищої освіти мають чітко усвідомлювати, що, не дивлячись на те, що превентивні поліцейські заходи певним чином обмежують права і свободи людини і громадянина, вони застосовуються відповідно до законодавства України, в інтересах усього суспільства та держави.

 

01 01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет