АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Вівторок, 15 Лютого 2022, 08:14
Охорона рослин, занесених до Червоної книги України

З 10 по 14 лютого 2022 року для студентів Юридичного факультету у Навчальній лабораторії методичного супроводження освітнього процесу проведено тематичну виставку та лекторій на тему «Правова охорона червонокнижних рослин».

Наближення весни – особливого періоду для проведення агітаційної роботи щодо збереження червонокнижних видів рослин – спонукає до відвертої розмови з юним поколінням, адже велика частина рослин, занесених до Червоної книги України – це першоцвіти, які щорічно знищуються людськими руками.

Доцент кафедри господарського, повітряного та космічного права Лариса Мілімко разом із асистентом Юлією Зозулею до уваги присутніх представили збірник Червоної книги України 2021 року, зображення зникаючих рослин, поширених на території України, підручники, навчальні посібники та періодичні видання, в яких висвітлюються питання охорони видів рослин, занесених до Червоної книги України.

У ході лекторію студенти ознайомилися з правовими актами, що регулюють відносини у сфері раціонального використання, відтворення та охорони об’єктів рослинного світу, які представляють особливу цінність через загрозу їх зникнення, а також правовими заходами, що сприяють збереженню та відтворенню таких рослин.

Висвітлені матеріали сприяли підвищенню рівня знань майбутніх правників, а також формуванню у них розуміння дбайливого ставлення до цінних об’єктів природи, необхідності здійснення заходів з метою їх раціонального використання, відтворення та охорони.

 

01 01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет