АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Четвер, 7 Грудня 2023, 12:35
Об’єднані духом Юридичного факультету НАУ!

6 грудня 2023 року на Юридичному факультеті в рамках вивчення дисципліни «Юридична деонтологія» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти ОПП «Правознавство» організовано зустріч з випускницею Юридичного інституту НАУ 2011 року, завідувачкою юридичної служби Державного підприємства «Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій», адвокаткою Яною Ягніченко.

Стейкхолдером факультету висвітлено особливості юридичної професії у державному секторі. На практичних прикладах із власного досвіду, доповідачка розповіла здобувачам освіти про особливості роботи із документами юридичного значення на державних підприємствах, особливості судових процесів, де однією зі сторін є державне підприємство та інтереси держави. Також, висвітлено специфіку співробітництва з міністерствами та органами державної влади та комунальними підприємствами. Акцентовано увагу студентів на етичній культурі державного службовця «Приватний сектор рекомендує, а державний сектор зобов’язує дотримуватися етичних норм поведінки юриста, хоч про це і не всі памʼятають», зазначила пані Яна.

Наприкінці зустрічі гостею надані важливі та щирі поради майбутнім фахівцям права: «Для формування себе як спеціаліста, потрібно починати практикуватись якомога раніше, починаючи зі студентських років – лаконічно писати, швидко читати, уважно слухати, аргументувати. Наразі важливим важелем юридичної практики – є застосування та аналіз актуальної практики Верховного Суду, а також європейського досвіду та міжнародної термінології».

Наостанок адвокатка зазначила, що юрист у державному секторі – це особа, яка готова змінювати державу на краще, розуміти та розвивати державні процеси, вкладати свої знання і навички, в першу чергу, для забезпечення суспільних, національних інтересів, а не для власної користі.

01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет