АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Понеділок, 7 Жовтня 2024, 17:03
Навчальний візит студентів Юридичного факультету НАУ до Вищої ради правосуддя

7 жовтня 2024 року, в рамках вивчення навчальної дисципліни «Трудове право та право соціального захисту України», здобувачі освіти четвертого курсу спеціальності 081 «Право» Юридичного факультету разом із завідувачем кафедри цивільного права і процесу Світланою Вишновецькою здійснили навчальний візит до Вищої ради правосуддя.

Даний захід відбувся в рамках укладеного Договору про співпрацю між Національним авіаційним університетом та Вищою радою правосуддя, підписання якого ініційовано керівництвом Юридичного факультету у 2021 році.

У ході екскурсії студенти отримали нагоду більш детально ознайомитися із діяльністю незалежного конституційного органу суддівського врядування – Вищої ради правосуддя, обговорити з головним спеціалістом управління забезпечення роботи членів Вищої ради правосуддя Іриною Тартачник повноваження Ради, основні питання статусу та способу формування Вищої ради правосуддя, особливості діяльності даного колегіального органу. Також здобувачі освіти відвідали засідання Першої Дисциплінарної палати.

Навчальний візит до Вищої ради правосуддя є не тільки пізнавальним, а й виховним заходом, оскільки він допоміг майбутнім юристам краще зрозуміти механізми забезпечення правосуддя в Україні, роль суддів у суспільстві та важливість збереження їх незалежності. 

©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет