АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Середа, 26 Січня 2022, 08:10
Навчальний тренінг професора Варшавського університету Йоанни Осієєвич

25 січня 2022 року, в рамках співпраці Національного авіаційного університету з Варшавським університетом (Польща), керівник Дослідницького центру міжнародної правової комунікації, довірена особа проректора з міжнародного співробітництва Варшавського університету, адвокат, хабілітований доктор філософії в гаузі права, доктор філософії в галузі прикладної лінгвістики, професор Йоанна Осієєвич провела навчальний тренінг для студентів Юридичного факультету, які навчаються за англомовним проектом на тему «ЄСПЛ як живий інструмент на прикладі захисту «сімейного життя»».

Спікером висвітлено особливості імплементації Європейської конвенції з прав людини, а також вплив рішень Європейського суду з прав людини у світлі сучасних тенденцій демократизації й гуманізації. Представлено також детальний аналіз концепції відкритої текстури Фрідріха Вайсмана на прикладі практики ЄСПЛ, зокрема, у справах: Тайрер проти Сполученого Королівства, Маркс проти Бельгії, Карнер проти Австрії, Козак проти Польщі. Особливу увагу приділено специфіці судового процесу у Республіці Польща та окреслено проблеми й перспективи трансформації вітчизняного законодавства відповідно до вимог Європейського Союзу.

Завершенням заходу стало ознайомлення студентів з науковими й професійними досягненнями науковця, практикуючого юриста з ЄС Йоанни Осієєвич, яка займається дослідженням міжнародно-судових засобів імплементації Європейської конвенції про захист прав людини і основних свобод.

 

 

01 01
01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет