АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Четвер, 1 Вересня 2022, 05:41
Науково-педагогічні працівники Юридичного факультету взяли участь в онлайн конференції «Поширення інформації під час воєнного стану»

31 серпня 2022 року науково-педагогічні працівники Юридичного факультету взяли участь в онлайн конференції «Поширення інформації під час воєнного стану, використання фото та відеоматеріалів».

Захід організовано в рамках проєкту «Свобода вираження поглядів в часи збройного конфлікту», за сприянням чотирьох організацій: Freedom House, Інститут масової інформації, Платформа прав людини та Центр прав людини ZMINA.

Відкриваючи конференцію виконавчий директор ГО «Платформа прав людини» Олександра Степанова, зазначила: «Ми прагнемо захистити та розвивати права і свободи людини, сприяти становленню вільних та професійних ЗМІ, реалізувати освітню та просвітницьку діяльність для сприяння встановленню демократичного, громадянського суспільства в Україні».

Спікерами виступили провідні юристи-практики у сфері інформаційного права та захисту прав журналістів: медіа експерт Олександр Бурмагін, адвокат, експерт з питань доступу до публічної інформації Ольга Вдовенко, адвокат, медіа юрист, медіа тренер Людмила Опришко, медіа юрист, адвокат Євген Воробйов.

Учасниками обговорені питання юридичної відповідальності за фото зі сценами насильства та поширення фото- відеоматеріалів редакцією без згоди посадової особи; види покарань для засобів масової інформації, які співпрацюють з окупантами; правовий режим діяльності органів місцевого самоврядування під час військового стану, відповідальність, що покладається на журналіста через поширення інформації, що має статус обмеженої для оприлюднення в ЗМІ; процедура документального оформлення згоди на обробку персональних даних та передачу матеріалів іншим організаціям та установам про свідка воєнних злочинів. Особливо жвава дискусія виникла під час обговорення питання про необхідність згоди батьків на публікацію у медіа фото їх дітей.

 

01 01 01
01 01 01
  01  
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет