АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Середа, 16 Жовтня 2024, 15:59
Науково-методичний семінар «Сучасні підходи до викладання приватноправових дисциплін»

16 жовтня 2024 року на Юридичному факультеті проведено науково-методичний семінар «Сучасні підходи до викладання приватноправових дисциплін».

Мета проведення заходу, організованого кафедрою цивільного права і процесу – з’ясування проблемних аспектів у викладанні приватноправових дисциплін з практичної точки зору, а також розроблення пропозицій щодо удосконалення та осучаснення підходів до викладання з використанням інтерактивних інструментів.

У роботі науково-методичного семінару взяли участь представники наукової спільноти, юристи-практики, аспіранти та докторанти факультету. Цікаві доповіді презентували: 

  • Тамара Закревська – заступник начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України; 
  • Стелла Цибізова – суддя Полтавського районного суду Полтавської області, тренер-викладач Національної школи суддів України;  
  • Тетяна Опанасюк – начальник юридичного управління Державної судової адміністрації України; 
  • Тарас Шевченко – провідний юрисконсульт PepsiСo Україна, аспірант 2-го року навчання Національного авіаційного університету; 
  • Віталій Чернега – професор кафедри цивільного права і процесу Юридичного факультету НАУ, д.ю.н., доцент; 
  • Сергій Стадніченко – к.ю.н., адвокат, докторант Національного авіаційного університету; 

Учасники обговорили питання доцільності використання ігрових практик та механізмів у неігровому контексті для залучення студентів до вирішення проблем з навчальних дисциплін кафедри, активного впровадження технології ділової гри, моделювання життєвих ситуацій, використання рольових ігор, спільне вирішення проблеми на основі аналізу обставин та відповідної ситуації при викладанні приватноправових дисциплін. 

Учасниками запропоновано нові  підходи до навчання, а саме: відхід від дублювання інформації та монологічного викладу матеріалу; сприяння створенню атмосфери співробітництва, перехід до діалогу між викладачем та студентами; впровадження в освітній процес активних методів навчання, які дають змогу розкрити творчі здібності, розвивати ініціативу та активізувати навчально-пізнавальну діяльність здобувачів освіти.

За результатами проведення науково-методичного семінару відзначено доповіді науковців, які характеризуються високим науково-практичним рівнем та запропоновано підготувати за результатами їх досліджень статті та інші науково-дослідні й навчально-методичні матеріали.

©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет