АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Субота, 21 Травня 2022, 07:47
Науково-методичний семінар “Приватно-державні форми прийомного виховання”

20 травня 2022 року кафедрою цивільного права і процесу Юридичного факультету проведено науково-методичний семінар на тему «Приватно-державні форми прийомного виховання».

У роботі наукового заходу взяли участь представники закладів вищої освіти України, державних та громадських організацій, науково-педагогічні працівники кафедри та здобувачі вищої освіти Юридичного факультету, зокрема: Катерина Катеринчук – д.ю.н., доцент, завідувач кафедри публічного та приватного права Навчально-наукового гуманітарного інституту Таврійського національного університету імені В.І. Вернадського; Денис Тихомиров – д.ю.н., доцент кафедри теорії держави та права Національної академії внутрішніх справ; Ольга Старицька – к.ю.н., доцент, доцент кафедри теорії держави та права Національної академії внутрішніх справа; Ольга Мацюк – здобувачка вищої освіти групи 081-31(з) Таврійського національного університету імені В.І. Вернадського; Ганна Багірова – аспірантка, в.о. Голови АО «Міжнародна адвокатська компанія» «Едуард Багіров та партнери».

Учасниками науково-методичного семінару обговорені питання вдосконалення регулювання приватно-державних форм прийомного виховання в Україні з урахуванням досвіду зарубіжних країн. Окрема увага приділена законодавчим ініціативам США щодо фостерних сімей, державній політиці прийомної форми сімейного виховання в нашій державі та країнах Європи, регулюванню положення дитячих будинків сімейного типу в системі захисту дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування та сімейних форм влаштування дітей-сиріт. Особливу цікавість у гостей викликали доповіді щодо проблематики домашнього насильства та булінгу.

За результатами проведення науково-методичного семінару присутніми запропоновано слушні пропозиції щодо вдосконалення роботи по розробці та введенню в дію нормативно-правового регулювання приватно-державних форм прийомного виховання в Україні з урахуванням досвіду провідних країн світу. Також прийнято рішення про опублікування наукових статей по тематиці виступів у фахових виданнях України, в тому числі у журналі «Юридичний вісник «Повітряне і космічне право».

 

01 01 01
01 01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет