АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Субота, 18 Грудня 2021, 10:52
Наукове співробітництво Юридичного факультету із зарубіжними колегами

У рамках Угоди про співробітництво між Національним авіаційним університетом та Союзом вчених-юристів (Республіка Грузія), 17 грудня 2021 року на Юридичному факультеті проведено науково-практичний круглий стіл на тему «Кримінальне та кримінальне процесуальне право: проблеми правозастосування».

Слова привітання до учасників заходу пролунали від декана Юридичного факультету, д.ю.н., професора Ірини Сопілко, Голови Союзу вчених-юристів Зураба Чконія, завідувача кафедри кримінального права і процесу, д.ю.н., професора Софії Лихової.

Наукова спільнота обговорила теоретичні та практичні проблеми відповідальності за торгівлю людьми згідно кримінального законодавства України та Грузії, адже на сьогодні даний злочин набув транснаціонального значення, протидія якому потребує об’єднання зусиль як науковців, так і практичних працівників різних країн.

Доцент кафедри кримінального права і процесу Тетяна Лисько у доповіді «Торгівля людьми» (ст.149 КК України)» розкрила кримінально-правову характеристику складу кримінального правопорушення. З аналогічною темою, але за законодавством Грузії виступив д.ю.н., професор, професор Університету Шота Руставелі Адам Махарадзе.

Професор Грузинського інституту громадських справ, к.ю.н. Каха Цікарішвілі в доповіді на тему «Соціальні аспекти торгівлі людьми та державна політика» розкрив проблеми боротьби правоохоронних органів Грузії із торгівлею людьми. Активну дискусію серед учасників викликала презентація к.ю.н., доцента, доцента кафедри кримінального права Національної академії внутрішніх справ Михайла Акімова, яка відобразила проблеми регламентації відповідальності за торгівлю людьми у проєкті Кримінального кодексу України.

Проведення спільних наукових заходів між представниками різних країн є, безумовно, корисним та цікавим досвідом, що збагачує новими знаннями та сприяє науковому розвитку співпраці в науковій галузі.

 

 

01 01
01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет