АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Субота, 26 Березня 2022, 06:17
Наукова співпраця не припиняється у воєнний час

25 березня 2022 року в рамках Угоди про співпрацю між НАУ та Університетом Марії Кюрі-Склодовської (Польща, м. Люблін) відбулася наукова конференція на тему “Умисні вбивства за кримінальним законодавством України і Польщі”.

З привітальним словом виступили декани Юридичних факультетів, доктори наук, професори пані Ірина Сопілко та Анна Пшиборовська-Климчак.

У конференції взяли участь колеги із Львівського національного університету ім. Івана Франка, викладачі кафедри права та адміністрування польського університету, науково-педагогічні працівники, аспіранти та студенти Юридичного факультету НАУ.

Від Юридичного факультету з доповідями виступили: завідувач кафедри, д.ю.н., професор Софія Лихова, доцент, к.ю.н. Вікторія Сисоєва, доцент, к.ю.н. Тетяна Лисько, доцент к.ю.н. Наталя Семчук, старший викладач Марія Александрова.

Виступи учасників присвячені порівняльно-кримінальному праву в галузі захисту життя людини та стосувались в основному обговоренню нових законодавчих актів, які були прийняті вже після повномаштабного вторгнення РФ на Україну. Зокрема, проаналізовано норми Закону України “Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за мародерство” від 03 березня 2022 р. (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2117-20#Text), Закону України “Про забезпечення участі цивільних осіб у захисті України” від 03 березня 2022 р. (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2114-20#Text) та Закону України “Про внесення змін до Кримінального кодексу України та інших законодавчих актів України щодо визначення обставин, що виключають кримінальну протиправність діяння та забезпечують бойовий імунітет в умовах воєнного стану” від 15 безерня 2022 р. (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2124-20#Text).

Наприкінці наукового заходу громадяни України висловили слова подяки за допомогу, яку Польща надає Україні у цей тяжкий воєнний час, а польські колеги запевнили присутніх у щирій дружбі та готовності до наукової співпраці в подальшому.

 

01 01 01
01 01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет