АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Понеділок, 19 Вересня 2022, 05:43
Наукова спільнота Юридичного факультету взяла участь у 8-й річниці Саміту миру HWPL на тему «Інституційний мир: основа для сталого розвитку»

18 вересня 2022 року в онлайн-режимі відбулася 8-а річниця Саміту миру HWPL на тему «Інституційний мир: основа для сталого розвитку» за участю 5000 учасників зі 146 країн, включно з Україною, США, Німеччиною, Південною Африкою, Австралією, Філіппінами та Південною Кореєю. Національний авіаційний університет на Саміті представляли декан Юридичного факультету Ірина Сопілко та заступник декана з навчально-організаційної роботи Ніна Троцюк.

Враховуючи повномасштабне вторгнення Російської Федерації на територію України Міжнародна миротворча неурядова організація «Небесна культура, мир у всьому світі і відновлення світла» (HWPL) при ЕКОСОР ООН закликала увесь світ до солідарності для миробудування на глобальному рівні за допомогою колективних дій з різними учасниками включаючи глав держав, міністрів, законодавців, релігійних лідерів, співробітників сфери освіти, лідерів молоді та жінок, а також журналістів. «Цей щорічний саміт кожного року розповідає про мирну діяльність та досягнення у співпраці з урядами та громадянським суспільством по всьому світу», зазначив представник HWPL.

Що стосується справи миробудування на глобальному рівні, голова HWPL і ветеран Корейської війни, пан Лі Ман Хі зазначив: «ООН була створена задля миру, і її Рада безпеки з п’ятьма постійними членами створена саме з цією метою. Однак одна з п’яти країн спричинила війну. Це неправильно. Я закликаю всю російську владу негайно припинити війну проти України. Війна повинна припинитися!». Також він додав: «Ми живемо на одній планеті, і ми сусіди та сім’я. Кожен з нас повинен зробити наш світ кращим. Хіба ми не повинні передати прекрасний світ нашим майбутнім поколінням?»

Марінус Бі, голова Національної асамблеї Суринаму, висловив готовність встановити мир на законодавчому рівні, зазначивши: «Роль парламентів у побудові миру та запобіганні конфліктам має вирішальне значення. У співпраці з HWPL Національна асамблея хотіла б створити основу для співпраці у досягненні припинення війни та поширенні культури миру за допомогою заходів щодо підвищення поінформованості про мир та заохочення політики та програм, що стосуються навчання миру».

Октавія Альфред, міністр освіти, планування людських ресурсів, професійного навчання та національної переваги Домініки, зауважила у ході виступу, що освіта миру HWPL була інтегрована в соціальні науки, а також як окремий предмет введена в національну шкільну програму Домініки. Чонг Йонг Мін, генеральний директор IPYG, наголосив на ролі молоді як головного учасника міжнародних дій в ім’я миру, заявивши, що освітні програми для 1500 молодих людей з усього світу в 59 країнах проводяться з метою захисту основних прав молоді у всьому світі, щоб кожен міг жити щасливим життям, не залишаючись позаду.

Відеозапис Саміту можна переглянути за посиланням на YouTube:

https://youtu.be/UXlB4XzQHQ4

 

01 01 01
01 01 01
  01  
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет